Genç isimli bir dergi uzun vakitler çıkar okunur ve kendi mecrasında nice güzel işler de yapar. Dergi İstanbul’dan ülkemizin dört bir yanına dağıtılır. Gündemi belirlemede kendi görevini hakkıyla yapan dergi her türlü övgüye layıktır.

Dergi aslında Uluslararası bir gençlik derneğinin yayın organı. Merkezi İstanbul’da olan Genç derneği ile tanışıp faaliyetlerine evlatlarınızı yönlendirmenizi isterim. Çocuk ve genç eğitimin her geçen gün zora girdiği anları yaşıyoruz. Büyük bir maharet isteyen bu işte Genç derneğinin pek mahir olduğunu söylemek isterim.

Gelelim Genç dergisine bu derginin yazar kadrosunu tanırım. Okuyup yazarak kendi kozalarını ören bu gençlere rehberlik yapan biri var o da Süleyman Ragıp Yazıcılar. Kitap sahibi bir insan olan Süleyman yetişme şartlarının imkanlarını hayli itinalı kullanıp fakülte tahsili akabinde ilmi çalışmalar yanında sahada bulunmanın avantajlarını da yaşayıp bugüne geldi.

Kırk yaşının geride bırakan Süleyman artık ömür basamaklarından ağır ağır çıkacak bakalım Ahmet Haşim gibi şiirler mi yazacak yoksa Ahmet Hamdi Tanpınar gibi Huzuru mu bulacak ya da saatleri ayarlamakla mı meşgul olacak?

NFK kültür sitesinde 6 Mayıs 2025 saat yirmi sularında kütüphanede Süleyman’ı dinledim.

Nazik tavır ve sevecen üslubuyla yaklaşık iki saate yakın konuştu sorulara cevap verdi akabinde kitaplarını imzaladı.

Yazar olarak yetişme esnasında okumalarından bahsetti ki bu hepimiz için anlamlı oldu.

Okumak ile tefekkür edip çalışmalar yapmanın farklılığına değinen yazar bu işin püf noktalarını da paylaştı. Ziya Osman Saba, Peyami Safa, Halit Ziya, Rıfkı Atay , Necip Fazıl, Sezai Karakoç gibi günümüze intikal eden yazarlarla fikir dünyasının kozalarını örmenin insanın hayata bakışa ne gibi etkileri olduğunu detaylı şekilde anlatan Süleyman Ragıp bizleri hayli bilgilendirdi.

Ömer Seyfettin üzerinde durup onun hakkında detaylı bilgiler veren yazar 36 yaşında vefat eden Ömer Seyfettin’in hikaye dünyasından alınacak dersleri de hatırlattı.

Bilgi anlayışlarını tefekkür üzerinden dile getiren Süleyman her insanın kendi kitabını okumasa gerektiğine dikkat çekerek yazar, şair gibi sıfatların geniş mana dünyasında bizleri gezdirdi.

Börtü böcekle konuşan Yunus şimdi nerede?

Kendi kimsesizliğine mahkum olan günümüz insanı için yol yordam ne olmalıdır?

Soruların cevaplarını bizlere bırakmakla birlikte gönül zenginliğine sahih kişinin nelere kadir olacağına vurgu yapan yazar bu işlerin pek de kolay olmadığının altını çizdi.

Kilim künefede çaylı sohbete devam ederken Eshabil Yıldız ve Yahya Uyar’da bizimle birlikte oldular.

Bir sonraki gün Maraş ziyaretimizde hoş vakitlerimize Şenol Bilice ’de katıldı.