Gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mahmut Beyaz, bugünkü köşe yazısında "Çay simit bedava" diye yazdı.

Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu ve Anadolu İnternet Gazetecileri Federasyonu işbirliğiyle ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ nedeniyle Gaziantep’te 2 günlük bir program düzenlendi. Programın son günü Gaziantep Üniversitesi’nde gerçekleşti. Burada Gaziantep Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, çeşitli illerden gelen gazetecilerle bir araya gelirken, deprem bölgesi illeri Cemiyet Başkanları ile AA, İHA, DHA Bölge Müdürlerine deprem günü ailelerini bırakarak habercilik yaptıkları için plaket takdim edildi. Ben denizde Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti adına bu programa katılarak Kahramanmaraş adına plaket aldım. Bu organizasyonu tertip eden başta Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Çelik ve Gaziantep Basın Cemiyeti Başkanı aynı zamanda Anadolu İnternet Gazetecileri Federasyonu Başkanı Arif Kurt’a teşekkür ediyorum.

***

Düzenlenen programa ev sahipliği yapan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, söz alarak kısa bir sunum gerçekleştirdi. Sayın Rektör, özellikle sağlık alanında güzel işlere imza atmış ki bunları detaylı olarak anlattı. Rektörlük görevine 2020 yılında başlayan Arif Özaydın, kısa sürede Türkiye’nin ilk ve tek Böbrek Nakli Hastanesi ile 250 yataklı Çocuk Hastanesi’ni Gaziantep’e kazandırdı. Bu her iki hastanede bölge hastanesi görevi görüyor. Tabi ki Rektör daha ne hizmetler yapmış ki, bunlar sadece birkaç örnekti. Bunları yaparken devletten de ek bir bütçe almadığını da vurguladı. Rektör Prof. Dr. Arif Özaydın’ın “Öğrencilerimize, üniversitemizde her sabah çay simit bedava, yemekler ise 15 TL” söylemleri de dikkat çekiyordu. Bu arada Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde öğrencilere yemek 12 TL.

***

Bizler Kahramanmaraşlı olarak her zaman her konuda Gaziantep örneğini veriyoruz ya, işte yine bir Gaziantep örneği daha size. Şehrimizde 1992 yılında kurulan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, bugün Tıp Fakültesi Hastanesi ile Kahramanmaraş’ta ki hastane açığını bir nebzede olsa kapatıyor. Fakat hastanenin bölüm çeşitliliği maalesef yetersiz kalırken bunun yanı sıra üniversitede de bazı fakülteler yıllardan beri kurulamıyor. Diğer bir üniversitemiz olan İstiklal Üniversitesi de, ‘adı var kendi yok’ dedirtiyor. Üniversite açılalı 6 yıl olmuş ama gelinen noktada üniversitenin kampüs binası dahi yok. Bizim yöneticiler, istemesini mi bilmiyor? Yerimizde sayıp duruyoruz. Gaziantep Üniversitesi Rektörü Arif Hoca’nın çalışkanlığı sayesinde ve de bürokratlarla ilişkisini sıcak tutmasıyla, üniversite adına güzel hizmetler yapması takdire şayandır. Arif hoca gibi rektörlerde keşke bizim Kahramanmaraş’ımıza gönderilse, örnek alınan taraf biz olsak diyorum.