İnsanlar, aileler, kurumlar ve toplumlar ilerlemek için yeni bir şeyler geliştirirler ve uygulamaya geçirirler. Bu bir adım öteye gitmenin, bir basamak yükselmenin en önemli aracıdır. Eleştirmek bir yaşam becerisidir. Sanattır. Zarif biçimde yapıldığı zaman karşımızdaki ile aramızda köprü kurar. İnsanların birbirini anlamasını, yakınlaşmasını sağlar.

 Ancak bazıları “eleştirelim” derken karşısındakinin duygularının incineceğini dikkate almamakta, bazıları da ‘karşımdakinin duygularını incitmeyeyim’ diyerek eleştirmekten, eksikleri ortaya koymaktan kaçınmaktadır. Aslında her eleştiri bir eksikliği görmektir. Bugün özellikle Belediyelerimiz kent genelinde imkânlar dâhilinde her türlü hizmeti yapmaya çalışıyor. Ya da projesi yapılmış yapılması beklenen hizmetlerde var. Ama vatandaşlar bu yapılan hizmetlerden memnun olmadığı için sürekli eleştiri yapıyor. Belediye Başkanı şunu yapacaktı, yapmadı gibi. Tabi vatandaş eleştirisinde haklıda olabilir, haksızda. Aslında bir hizmeti hayata geçirmek için çok emek harcanıyor. Bunun proje aşaması, onayı, ihalesi, ödeneği daha birçok engeli bulunmakta. Onun için vatandaşlar bir hizmetin hemen hayata geçeği hissine kapılmamalı, sabretmeliler.

Örneğin Büyükşehir Belediyesi tarafından Kayak Merkezi projesi hayata geçti ve yapımı devam ediyor. Bu proje hayaldi, ama gerçek oldu. Bittiği zaman kent turizmine önemli bir katkı sağlayacak. Kent trafiğinin rahatlaması için köprülü kavşak çalışmaları yapılıyor ve daha birçok eser önümüzdeki yıllarda hayata geçecek, Kahramanmaraş bu eserlerle ön plana çıkmış olacak. O yüzden eleştiriler bence yapıcı olmalı ve yapılacak hizmetler içinde herkes destek olmalı.