Canlı yayında Mahmut Beyaz’ın sorularını yanıtlayan ve Kahramanmaraşspor’un gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Ceyhan, ‘Takımı satın almak isteyenlerden 12 milyon TL para istedi’ iddiasını kesin bir dille yalanladı. Geçtiğimiz yıl 21 Şubat’ta kulübü devredeceğini açıkladığını ifade eden Ceyhan, buna rağmen kendisine ciddi bir talebin ulaşmadığını söyledi. Kahramanmaraşspor’un stadyum ve tesis sorunlarına da değinen Ceyhan, taraftarların transferlerden önce bu sorunlara odak yapması gerektiğini belirtti. Kahramanmaraşspor’un Türkiye’de spor camiası içinde büyük bir itibarı olduğunu dile getiren Ceyhan, ancak Kahramanmaraş’ta bu değere itibarsızlaştırma operasyonu çekildiğini vurguladı.

BU SÜREÇ BENİ ÇOK YIPRATTI

Ceyhan, Manşet’le Açık Oturum programında şunları kaydetti: “Ben bu takımı 2014 yılında ligin başlamasına 20 gün kala devraldım. Bugün 20 günde amatör takım bile lige hazırlanamaz. O günlerde Kahramanmaraşspor PTT liginden düşmüştü. Kimse sahip çıkmadı. Bazı arkadaşlarla birlikte biz bunu o günlerde bir memleket meselesi görerek bu yükün altına girdik. İşin içerisinde girdiğimizde dışarıdan gözükenle, realitenin çok farklı olduğunu gördük. Benden önce yine bir arkadaşımız Kahramanmaraşspor’u almıştı. Sonraki süreçte lig başlamadan bıraktı. İçeri girdiğinizde karşılaşılan tablo çok farklı oluyor. İnsanların ilk olarak bunu bilmesi lazım. Kulübün ciddi bir sigorta borcu vardı. Kendi evlerimizi gidip sigortaya ipotek ettirdik. Yaptığımız protokol o günün rakamlarıyla 8 buçuk milyon TL idi. Sonradan karşımıza çıkan yabancı oyuncuların alacakları, diğer oyuncuların alacakları, faizler bunlarla birlikte bu borç rakamı 12 buçuk milyon TL’yi buldu. Euro’nun 2,2 olduğu dönemdi. Böldüğünüzde 5-6 milyon EURO’luk borç ile karşılaştık. Bugün takımın borcu 500-600 bin EURO. Bu süreçte de gelen giden oyuncuların tüm masraflarını ödedik veya ödenebilir hale getirdik. Bu süreçte annemi ve babamı kaybettim. Rahmetli annemde çok istemiyordu, bu süreçte çok yıprandığımızı görüyordu. Ancak bir sorumluluk aldık, bu sorumluluktan kaçmak bize yakışmazdı. Bugün bana, “Başkan anahtarı git valiye ver, alacak biri bulunur” diyen bir kesim var. Bunlar o günlerde neredelerdi? Bu süreçte çok yıprandık; destek aldığımız anlar oldu, almadığımız anlar oldu. Memleketimizin takımı için biz bunları yaptık. Kahramanmaraşspor şehrin bir değeridir. Biz de bu bayrağı kendimizce taşımaya çalıştık. Burada pandemi döneminde seyircisiz Şanlıurfaspor maçından sonra babamı kaybettim. Uşak deplasmanı dönüşü; kamuoyuna açıklama yaparak bu görevi bırakmak istediğimi söyledim. Bu da bana babamın vasiyetiydi. Kulübü devralmak isteyen kişilere diğer sezonun başlangıcına kadar 6 ay gibi bir süre bıraktım. Ben aynı şeyi yaşamamıştım. Yeni gelen yönetim bu duruma düşmesin istedim. Aradan bir buçuk yıl geçti. Bugün içinde bu söylediklerim hala geçerli.

SOSYAL MEDYADAKİ İDDİALAR ASILSIZ

Arada sırada kentten kulübü almak isteyenler oluyor, ancak hiçbiri ciddi olmadı. Onlar ciddi olmayınca da suçlu Fatih Mehmet Ceyhan oluyor. Geçenlerde birtakım kişilerin kulübe talip olduğu ancak, benim 12 milyon TL para istediğim söylendi. Hatta sosyal medyada bu çok konuşuldu. Biz o kişilerle görüşme bile yapmadık. Ancak, sosyal medyada yanlış bir şekilde dillendirildi. Bu şekilde bizim üzerimize oynayan bir grup var. Ben kulübü almak istedikleri söylenen ekibi tanımıyorum. Bunlarla 10 dakika bile görüşmem olmadı. Bizim söylediğimiz hiçbir şeye inanmıyorlar, sosyal medyada dönen söylentilere inanıyorlar. Bu şekilde nasıl bir şeyleri ispat edeyim? Yine söylüyorum; takımı devralmak isteyen ciddi birileri gelsin.

ŞEHRİN İLERİ GELENLERİ BİR ARAYA GELEREK SPOR ÇALIŞTAYI YAPMALI

Şehrin futbol paydaşlarının önünde görüşelim. Yani şehrin ileri gelenlerinin şahsımla bir sorunu varsa, gelip bana, “Sen çekil, biz yeni yönetim getireceğiz” diyebilirler. Bugün Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bir takım BAL’a çıktı. Tabi ki şehrimizin bir takımının BAL’a çıkması çok güzel. O takıma 12 milyon TL bütçe ayrıldığı söyleniyor. Eğer öyle bir bütçe varsa, yarısı Kahramanmaraşspor için kullanılsın. O takımda Kahramanmaraşspor’un pilot takımı olsun. Kahramanmaraşlı gençler orada oynasın. Orada sivrilenler, gelip Kahramanmaraşspor’da oynasın. Tek bu bütçeyle bütün takımlar yönetilir. Eskiden de Kahramanmaraş Belediyespor vardı, yıllar içerisinde milyonlar harcandı. Ancak şu an o takımda kayboldu gitti. Şehrin ileri gelenleri bir araya gelip spor çalıştayı yapması gerekiyor. Orada bu meselelerin görüşülmesi gerekiyor. Bu ekonomik krizde bütçeyi ortak kullanalım. Bana, “Ceketini alda git, 6-7 yılda bu memlekette görünme” dendi. Bu şekilde de denilmez. Ben Kahramanmaraşlıyım. Doğma, büyüme buralıyım. 20 yaşındayken Amerika’dan Kahramanmaraş’a döndüm. 24 yaşında İngiltere’den geri döndüm. 28 yaşımdayken İsviçre’de şirketim vardı. Oradan geri döndüm. Babam istasyonda memurdu. Bu şehirde doğdum, bu şehirde büyüdüm. Yazlarım Tekke’de geçti. Kuyucakspor’da futbol oynadım. Hala da tekstil sektöründe iş yapıyorum. İhracatta ödüller alan tekstil firmalarım var. Algılar olguların önüne geçmiş. Bir yerde algılar var, bir yerde gerçekler var. Şehirde de benim çok para istemişim gibi algı oluşturulması üzücü. Fatih Mehmet Ceyhan’ı itibarsızlaştırma operasyonu yapılıyor. Buna ben izin veremem.

SUÇ SADECE BAŞKANLARIN MI?

Kahramanmaraş, spor noktasında bir Gaziantep, Kayseri, Sivas, Adana gibi bir şehir olamadı. Geriye dönüp bakıyorum Kahramanmaraşspor’da hiçbir başkan, gereken desteği şehirden alamadı. Şehrin bütün paydaşları bir araya gelip, bu takımı üst liglere çıkaralım diye düşünmediler. Çorbada bizim de katkımız olsun demediler. Bu sadece benim dönemimde değil 15-20 yıllık süreçte baktığımızda hiçbir dönemde olmadı. Niye böyle olmadı diye sorgulamamız gerekiyor. Suç sadece başkanların mı?

MAÇLARIMIZI BİR SENE KAHRAMANMARAŞ’TA OYNAYABİLİRDİK

Bu takım geçen sene iç saha maçlarını Osmaniye’de, Ceyhan’da, İskenderun’da yaptı. Bundan kimse gocunmadı mı? Sezonun başlamasına 20 gün kala Türkiye Futbol Federasyonu’ndan maçların 12 Şubat Stadyumu’nda oynanamayacağına dair bir bildirim geldi. Şehirdeki hiçbir yetkili bu stadyumda maç yapılamayacağını söylemedi. Hanefi Mahçiçek Stadyumu’nun bir ay içerisinde hemen hazırlanacağını söylediler. Sonrasında Hanefi Mahçiçek Stadyumu’da yıkılacak dendi. Sonrasında Hanefi Bey’in stadyumun sağlam olduğuna dair rapor aldırdığını duydum. Bence de sağlamdı ama yıkıldı. Yarı sağlamsa bile, seyircisiz olsa bile bir yıl maçlarımızı Kahramanmaraş’ta oynasaydık. Şehrin takımının başka şehirlerin ilçe stadyumlarında maçlarını oynaması reva mıydı? Bazı taraftarlarımız transfer soruyor. Bizim 15-16 tane futbolcumuz var. O konuda acelemiz yok. Transfer yapsak, gelecek futbolcu nerede oynayacağımızı soruyor. Taraftarımız transferden önce bu takımın maçlarını nerede oynayacağını sormalı.

BİR PORTATİF TRİBÜN İNŞAATI BU KADAR UZUN SÜRMEZ

Valiliğe bir yazı yazdık. Bu takımın maçlarını nerede oynayacağını sorduk. Geçen yıldan bu yana portatif tribün yapılacağını söylüyorlar. Bugün oldu hala 2 bin 500 kişilik portatif tribün yapılamadı. Bir portatif tribün yapılması zor bir şey mi? Ünlü sanatçıların konserlerinde bile daha lüks stantlar kuruluyor. Bir yıldır somut bir adım atılmadı. 7 Haziran’da o yazıyı göndermiştik. Bize 10 Haziran’da cevap geldi. Hala ihale sürecinin bitmediği yazıyordu. İhale sonrası yapım sürecinin 150 gün olduğu söyleniyordu. Yayınlanan ihale metninde 60 gün olduğu yazıyor. 150 gün olacaksa bu ‘Kahramanmaraşspor başının çaresine bak’ demek oluyor. Diyelim ki transferleri yaptık, futbolcuları buraya getirdik. Sahayı bir şekilde hallederiz dedik. Kampı nerede yapacağız? Tesis şu anda inanılmaz derece de kötü durumda. Bunun için belediyeye de bir yazı yazdık. Tesisin son durumu insan yaşam standartlarının çok altında. Hadi futbolcular o kötü tesiste kaldılar. Antrenman yapacak saha yok. Bunun içinde üniversiteye yazı yazdım. Rektörden de cevap bekliyorum. Ben daha ne yapabilirim? Saha için ilgili kuruma yazıyorum. Tesis için belediyeye yazdım. Antrenman sahası için üniversiteye yazdım. Taraftarlarımız öncelikle bu soruları sorsun. Ortada stadyumu, tesisi, kamp yapacak yeri olmayan bir takım var. Sonrasında da bana takımı BAL’a mı düşereceksiniz diyorlar. Niye düşürelim? Elbette benim de hatalarım oldu. Ancak burada da birçok eksik var. Bunları da değerlendirmek gerekiyor.

ŞEHİR DIŞINDA ÇOK İYİ İTİBARIMIZ VAR

Hocamızı bir haftaya kadar belirleyeceğiz. 2-3 tane hoca adayımız var. Kahramanmaraşspor büyük bir marka. Sadece kendi şehrinde bir değeri yok. 1969’da kurulmuş bir camia. Şehir dışında bizim çok iyi itibarımız var. 2.Lig-3.Lig Kulüpler Birliği’nde yönetimdeyim. Bunu çok iyi görebiliyorum. TFF nezrinde çok ciddi çalışmalarımız var. Sunduğumuz projelerin çok iyi geri dönüşleri var. Kahramanmaraşspor marka değeri yüksek bir takım. Ancak bizim şehir itibarsızlaştırma adına her şeyi yapıyor. Bu takımın stadyumu yok, tesisi yok, antrenman sahası yok ama BAL ligi takımına 12 milyon TL bütçe var. Tabi bu bütçeyi duyum olarak söylüyorum. Lütfen bu soruları bana sordukları kadar stadyumu, tesisi, antrenman sahasını da muhataplarına sorsunlar. Ben kulüp başkanı olarak elimden geleni yapmaya çalışıyorum.”

Editör: Mahmut Beyaz