İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, Kuranı Kerim tilaveti ile devam etti. Yeniden Refah Partisi Onikişubat İlçe Başkanlığı binasında düzenlenen toplantıya partililer tarafından yoğun ilgi gösterildi. Divan toplantısına, Yeniden Refah Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Muhammed Aydoğar, Onikişubat İlçe Başkanı Şahin Us, Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Hilmi Doğru, Andırın İlçe Başkanı Serdar Bıçakçı, İl Başkan Yardımcıları Mehmet Saygaz, Zeynel Kenger, Veysel Kıyak ve Özcan Çalışkan, meclis üyeleri, muhtarlar, gençlik kolları, mahalle başkanları ve çok sayıda partili katıldı.
ZOR GÜNLERDEN GEÇİYORUZ
Toplantıda açılış konuşması yapan YRP Kahramanmaraş İl Başkanı Muhammed Aydoğar, “Çeşmesinden su akmayan, havası tozdan solunamayan 6 Şubat depremlerinden sonra, hayatın keşmekeş olduğu zor süreçlerden geçiyoruz. Zaten millet olarak hep zor süreçleri yaşamaya, vatan toprağında imtihanla karşılaşmaya hazırlıklı, alışmış bir milletiz. Gerçekten, siyaseten, insani, vicdani olaraktan değerlendirdiğimiz zaman, görüyoruz ki dün kardeşim dediğimiz insanların bugün idareye geldiğinde, bu toplumun ihtiyaçlarına, bu toplumun çıkarına olacak çalışmalar yerine, işi keşmekeşliğe götürdüğünü ve zorlaştırdığını görüyoruz. 31 Mart seçimlerinde, Kahramanmaraş halkı, hem Kahramanmaraş'ımızın tüm genelinde birinci parti olaraktan, Yeniden Refah Partisi'ni seçti. Hem de Dulkadiroğlu, Göksun ve Türkoğlu Belediyesi'ni Yeniden Refah Partisi belediyeleriyle taçlandırdı. Dulkadiroğlu ilçemiz, Kahramanmaraş'ımızın nüfus bakımından en büyük ikinci ilçesi. Bir ilçe düşünün, bütün sokakları toz toprak içerisinde, bir ilçe düşünün birçok mahallesinde su akmamaktadır. Elbette altyapı çalışmaları yapılmalı. Yapılan altyapı çalışmalarına da bizim gibi muhalefette olan ve ilçe belediyesi bizde olan Büyükşehir Belediyesi Cumhur İttifakı'nda olan bir yapı içerisinde, bizim gibi ilçe belediyesine sahip olan il başkanlıkları yapılan altyapı çalışmalarına teşekkür etmektedir. Sitemimiz nedir? Bu yapılan çalışma, bu vatandaşın yaşamış olduğu keşmekeşlik, sanki sorumluluğu olmadığı halde, olayın hiçbir yerine müdahale olmadığı halde, Dulkadiroğlu Belediyemize yansıtılmaya çalışılması, bizim taşımış olduğumuz ve bugün göstermiş olduğumuz sitemin bir numaralı bir sebebidir. Dulkadiroğlu ilçemizde geciken bütün alt ve üst yapı çalışmaları ile vatandaşımızın maruz kaldığı toz toprak, Dulkadiroğlu Belediyesi'nin değil, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu çalışmalardan kaynaklıdır” sözlerini kullandı.
ONİKİŞUBAT'A HİZMET ULAŞTIRMAK İÇİN BURADAYIZ
Onikişubat İlçe Başkanı Şahin Us, “Biz canla başla, meclis üyelerimizle, teşkilatlarımızla, mahalle başkanlarımızla, kadın kollarımızla, gençlik kollarımızla, mücadelemizi bir dakika bile nefes almadan devam ettiriyoruz. Neden? Bir amacımız, bir sevdamız var. Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan'ın yolunda, onun izinde Yeniden Refah Partimizin Kahramanmaraş’ı hak ettiği yere getirmek için çalışıyoruz. Daha doğrusu Kahramanmaraş’ı Yeniden Refahlandırmak için çalışıyoruz. Peki, yapınca ne olacak? Adil düzen olacak. Hizmet gelecek. Gençlik artık öyle bir raddedeki, çok ince bir yerlerden bu gençliğe Yeniden Refah Partisi olarak sahip çıkmak için buradayız. Gönüllere sahip olmak için, Yeniden Refah olarak Onikişubat'a hizmet ulaştırmak için buradayız. Bunun için çalışıyoruz.
Divan toplantısı toplu hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.