Mevcut siyasi yapı çıkmaza girmiştir. Politikanın genel kurallarının bu denli ihmal edilmesi dahası akla zarar fikre ziyan olgularla heba edilmesi tabi bugünün mevzusu değil.
Aziz milletimiz Demokrasinin nimetleriyle değil külfetleriyle imtihan ediliyor.
Bir daha söylemek istiyorum Türk milletinin demokrasi sorunu yok çünkü bu millet eşitlik ve hürriyetini hiçbir zaman kaybetmemiştir. Demokrasi denilen olgu nun temeli eşitlik ve hürriyete dayanır bu böyle bilindiği halde hâlâ demogoji yapılıyor.
Kimse aklımız ve bilgimizle oyun oynamasın!
Cumhuriyet temsilinin ne olduğu ayan beyan izah edilmeli yönetim denilen o erdem ehil insanların elinde şekillenmelidir.
Siyaseti geçim kaynağı yapanları tarih ve bu aziz millet affetmeyecektir.
Mesuliyet ve Kültür adlı bir kitapta P. Jacks şunları bize hatırlatır “ demokrasi; vatandaşlara haklarını vererek başlar, onları ödevler şekline getirmelerini kendilerine bırakır. Vatandaşlar, bu inkişafa muvaffak olamazlarsa, o zaman demokrasinin sonu felakettir” (Nurettin Topçu, Sosyoloji Kitabı, sh.77, İnkilap Yayınları, İstanbul,1978)
Felakete doğru gidiyoruz!
Anayasa ve onun hükümleri ortada iken olup bitenlerin ben yaptım oldu bitti mantığı ile çözmek hamakattir.
Seçimlerin nasıl yapılacağı belli sonuçlar hakkında hangi hükümler geçerli bunları okur yazar her insan okuyup anlayabilecek seviyede iken Ali Cengiz oyunlarına gitmek de ne demek?
Hukuk kuralıdır: USUL OLMADAN VUSUL OLMAZ!
Hikmet der ki : KEM ALET İLE KEMÂLAT OLMAZ!
Kendi deviniminin sınırlarında yaşayıp Kerim Devlet özlemiyle dünden yarına sabır ile giden Türk Milleti siyaset aktörlerinin yaptıklarını anlıyor bunun elim sonuçlarını da görebiliyor.
Cahil kadroların siyaset üzerinden geçim temin etmelerini ibretle seyir ediyorum
Allah Devletimize zeval vermesin!