Amentü esaslarını ezberlediğimiz günleri bu vakitlerde tatlı bir hâtıra olarak düşünüyorum.

Yanlışsız, bir çırpıda inanç esaslarını söylemek ne güzeldi.
Peygamberlere iman, altı şarttan biri. İlk insan Hz. Adem'le başlayan peygamberlik sayılarını bilemeyeceğimiz nebilerle devam etti ve nihayetinde son peygamber Hz. Muhammed (s.a.)le bu kapı kapandı. Siyer kitaplarında Hz. Muhammed (s.a.)in yaşayışının ve İslâm'ı uygulayışının örneklerini buluruz. Kur'an-ı Kerim'de isimleri geçen peygamberlerle ilgili telif kitaplar da o güzel insanların hayatları anlatılır, bizlerin onlardan ders alması beklenir.

Çeşitli Yönleriyle NÜBÜVVET KAVRAMI kitabı sayın Doç. Dr. Ahmet Lütfi Kazancı tarafından yazılan güzel bir kitap.

 Milletimiz bu gün İslâm ilimlerine kattığı yeniliklerle ne kadar öğünse yeridir. Ülkemizde ilâhiyat konusunda yazılan kitaplarda ele alınan meseleleri incelediğimizde bunların hatırı sayılabilecek düzeyde olduğunu görüyor ve seviniyoruz. Kitab; nübüvet merâsimi-biset, nübüvvet ciddiyet ilişkisi, nübüvvetin ispatı ve önemi, Hz. Peygamberde sevgi, nübüvvet-cinnet ilişkisi, İslam tarihi açısından Melike Belkîs ve diğer meliklerle mukayese, İslam tarihi açısından sünnetin yazıyla tesbiti ve önemi bölümlerine ayrılmış her konu bir makale biçiminde ele alınmak suretiyle kitap ansiklopedi maddesi okunur gibi bir özelliğe de kavuşturularak kalıcı bir eser olmasına gayret edilmiş.

Peygamberlerin sayısı hakkında farklı bilgiler olmakla beraber KURANI KERİM de yirmi beş Nebi den bahsedilir ve onların hayatları farklı boyutlarda bize anlatılır.

Tarih süreçleri içinde Hz.Süleyman için M.Ö  1000 yılını vererek tarihin zamanla irtibatını yapma imkanımız olabilir.

Hz. Muhammet in vefatından bu güne kadar bin dört yüz yıl kadar süre geçti . Dört halife , Emeviler, Abbasiler , Selçuklu , Anadolu beylikleri, Osmanlı , Cumhuriyet dönemi bizi bu günlere getirdi.

Ders alarak yola devam .

   Çeşitli Yönleriyle NÜBÜVVET KAVRAMI, Doç. Dr. Ahmet Lütfi Kazancı, Marifet Yayınları, İstanbul