Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Genel Seçimleri 14 Mayıs’ta yapmayı planlıyoruz açıklaması sonrası siyasi partilerde hareketlilik başladı.  Kahramanmaraş’ın ve ülkenin sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünden dile getiren MHP Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, Partisinin İl Başkanlığı’nda seçimle ilgili basın toplantısı düzenledi.  Beraberinde Ülkü Ocakları Başkanı Dursun Nar ve Türkiye Kamu-Sen Kahramanmaraş İl Başkanı Ziya Yenipınar ile açıklamalarda bulunan Aycan, 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçime Cumhur İttifakı olarak hazır olduklarını belirterek, Altılı Masa’nın henüz adayının belli olmamasını eleştirdi. Milletvekili Aycan, “Genel Başkanımız Devlet Bahçeli dedi ki: “Bizim adayımız Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır.” Biz bu kararı 2 yıl önce söyledik. Sayın Cumhurbaşkanımızda adaylığını açıkladı. Dolayısıyla Cumhur İttifakı seçimlere hazır, adayı ve seçim çalışmaları bellidir. Ama karşımızdaki Millet İttifakının adayı henüz belli değil. Belirleyebilecekler mi onu da bilmiyorum” dedi.

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ, SEÇİMLERE HAZIRDIR

Hem parti olarak hem de Cumhur İttifakı olarak seçimlere hazır olduklarını kaydeden Milletvekili Sefer Aycan, “Kızılcahamam’da Milletvekilleriyle, Merkez Yönetim Kurulunun ve Merkez Disiplin Kurulunun 13-14-15 Ocak tarihlerinde ortak bir toplantısı olmuştu. Genel Başkanımız, sonuç olarak şöyle bir açıklama yapmıştı. Milliyetçi Hareket Parti’si olarak ne zaman yapılırsa yapılsın, seçimlere hazırız demişti. 2023 yılında anayasamızın gereği hem Cumhurbaşkanlığı seçiminin hem de Milletvekilliği seçiminin yenilenmesi gerekiyor. 24 Haziran da olduğu için 5 yıl içerisinde seçimlerin yenilenmesi gerekiyor. Olası tarih, 24 Haziran’a göre 18 Haziran’dı fakat 18 Haziran da üniversite sınavının olması ve başka birçok nedenlerden dolayı yapılamayacağı öngörülüyordu. Sayın Cumhurbaşkanımız, seçim tarihi için açıklama yapma yetkisini, seçim kararını alma yetkisini kullanarak 14 Mayıs’ı ifade etti. Anayasamıza göre seçimler tekrarlanmasına ya da seçim tarihinin belirlenmesi olarak iki türlü yol vardır. Bunlardan bir tanesi Meclisin karar alması ama muhalefet partileri seçim kararı almaya yanaşmadılar. Bu da aslında bir tutarsızlıktır. Seçimi muhalefet istemesi lazım fakat muhalefet seçim tarihi konusunda uzlaşamadı. Kendilerine göre bahaneleri var ama bunlar inandırıcı değil, demek ki seçime de hazır değiller. Bu durumda da Sayın Cumhurbaşkanının seçim kararı alma yetkisi var. Bu durumdan seçim kararını, Sayın Cumhurbaşkanımız açıklayacak. Tahminen Mart ayının 12’si, 13’ü gibi olmasını bekliyoruz. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanı seçim kararı aldığı günden itibaren süreç başlar ve 2 ay içerisinde seçimlerin olması gerekir. 14 Mayıs’ta seçim olacak şeklinde, Mart’ın 12-13’ü gibi tahmin ediyorum, seçim kararı aldığını açıklayacak ve o zaman prosedür başlayacak” sözlerini kullandı.

Başlıksız-2-Kurtarıldı-9

81 İL DE MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ TOPLANTI YAPMIŞTIR VE SAHAYA İNMİŞTİR

Seçim çalışmaları kapsamında sahaya indiklerini belirten Aycan, “Milliyetçi Hareket Partisi olarak Genel Başkanımız zaten 15 Ocak’ta şöyle demişti: Bahar ayında olacak bir seçime Milliyetçi Hareket Partisi hazırdır. Genel Başkanımızın liderliğinde seçimlere hazırız. Bugün itibarı ile değil, 2 yıldır her ne kadar Covid salgını olmuş olmasına rağmen, Milliyetçi Hareket Partisi çalışmalarını sürdürmüştü. Önce 9 bölgede toplantı yaptık. İl İl Anadolu kapsamında, 81 il de Milliyetçi Hareket Partisi toplantı yapmıştır ve sahaya inmiştir. Tüm sosyal kesimlerle, meslek örgütleriyle de görüşmeler yapmıştır. Kahramanmaraş’ta da bu toplantı yapıldı. Daha sonra ilçe programları başlattık. Şu an her ilçe de Milliyetçi Hareket Partisi olarak anlatma ve aydınlatma kapsamında toplantılarımızı yaptık. İlçeden sonra köyüm benim programı başlattık. Köylerde sohbet toplantıları yapıyoruz. Bir taraftan da komşum nasılsın başlığı altında ev ziyaretleri, apartman toplantıları yapıyoruz. Ahilerimizi ve esnaflarımızı ziyaret ederek çalışmalarımızı yürütüyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi zaten bugün itibarı ile değil, 2 yıldır sahada, en büyük katkı genel başkanımızın mitingleri. Mitinglerimiz çok verimli geçiyor. Özellikle bir il seçiyoruz ve onu destekleyen, 4 il seçerek bir seçim çalışması yapıyoruz. En son Mersin’de miting yaptık. Bütün mitinglerimiz çok güzel geçti. Saha da vatandaşımız genel başkanımızla kucaklaştı. Onu görmek ve onu dinlemek istiyor. Hem Milliyetçi Hareket Partisi olarak hem de Cumhur İttifakı olarak çok verimli bir 5 yıl geçti. Bu aslında ortak eserimizdir. Zillet ittifakı tekrar parlamenter hükümet sisteminden bahsediyor ama ittifakımızın ortak imzasıyla oluşan Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ki Milliyetçi Hareket Partisi bunun tarafıdır ve devam etmesinin yanındadır” cümlelerini kullandı.

CUMHUR İTTİFAKI OLARAK BİZİMDE İMZAMIZ OLAN BİRÇOK YASA ÇIKTI

 

Cumhur İttifakı olarak destek verdikleri birçok yasanın çıktığını aktaran Aycan, “Çok başarılı olduğunu düşünüyoruz. İlk defa Türkiye’de 6. yasama yılına girdik. Bu istikrarın göstergesidir. Daha önceki koalisyon hükümetleriyle ortalama hükümetlerin ömrü 11 ay iken, şimdi 5 yıllık süreci tamamlamak üzereyiz ve 6. yasama yılındayız. Bu da verimli bir dönem geçirilmesini sağladı. Birçok yasayı çıkardık, Cumhur İttifakı olarak bizim de taraf olduğumuz bizimde imzamız olan birçok yasa çıktı. Birkaç tanesinden bahsedeceğim; Seçim vaatlerimizde ne varsa büyük bir oranda gerçekleşmiş oldu. Dün sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi ile ilgili yasa meclisten geçti. 500 bine yakın personelin devlet memurluğu kadrosuna geçmesiyle ilgili düzenleme yapıldı. 3600 ile ilgili düzenleme yıllardır yapılmayan kamu yönetiminde çok ciddi bir reformdur. Tüm devlet memurlarını ilgilendiren bir düzenleme, bu da çok çok büyük bir çalışmadır. EYT ile ilgili çalışmalar mecliste sürüyor. Toplantılar devam ediyor. Önümüzde ki hafta için büyük ihtimalle mecliste verilmiş olacak ve görüşmeler başlayacak. Şubat ayı içerisinde de EYT’nin tamamlanacağını düşünüyoruz. Şu an ki hesaplara göre 2.5 milyon kişiyi kapsayan bir düzenleme olacak. 1999’dan önce işe başlamış kişilerde bu kapsama alınacak. Prim gün sayısını tamamlamış olmayı ya da hizmet süresini tamamlamış olmayı esas alan bir düzenleme olacak. Çok önemli bir düzenleme de başörtüsü ile ilgili olacak. Bununla alakalı şuan anayasa değişikliği görüşmelerine başlandı. İki maddelik bir anayasa değişikliği öngörüyoruz.  Bu değişiklik 24. ve 41. maddelerde olacak. Bu başörtüsü Cumhur ittifakının ortak kararıdır. Millet ittifakının üyeleri ne derse desin biz paketimizin arkasındayız, destekliyoruz. Bu konuda özellikle CHP ne kadar samimi onu göreceğiz. Başörtülü veya başörtüsüz kadınlar arasında ayrımcılık yapmak gibi yaklaşımları var. Birde 41. madde ile ilgili düzenlememiz var. Orada aile kurumun özellikle evlilik müessesi ile ilgili bir madde eklendi. Burada evlilik kadın ve erkeğin iradesi ile oluşur şeklinde bir ifade eklendi. Başka anlamlar çıkarılmasının önünü kesmeye yönelik net bir ifade var. Bunun bence hiçbir sakıncası yok. Türk milletinin de isteğinin bu yönde olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

KARŞIMIZDAKİ MİLLET İTTİFAKININ ADAYI HENÜZ BELLİ DEĞİL

 

Altılı Masanın henüz Cumhurbaşkanı adayını belirlememesini eleştiren Aycan, “Bu seçim tarihi açıklanmasını erken seçim kararı olarak ifade etmeye çalışıyorlar. Bu erken seçim falan değil. Bu tamamen seçim tarihinin belirlenmesi çalışmasıdır. Bu tarz ifadeler de yanlıştır. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli dedi ki:  “Bizim adayımız Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır.” Biz bu kararı 2 yıl önce söyledik. Sayın Cumhurbaşkanımızda adaylığını açıkladı. Dolayısıyla Cumhur İttifakı seçimlere hazır, adayı ve seçim çalışmaları bellidir. Ama karşımızdaki Millet İttifakının adayı henüz belli değil. Belirleyebilecekler mi onu da bilmiyorum. Altılı Masa zaten zorunlu proje, dayatılmış, bir araya getirilmiş bir proje. Altı parti var ama bu görünüşte 6, gerçekte kaç olduğunu bizde bilmiyoruz, her halde kendiler de bilmiyor. Masanın altında, üstünde olanlar ve görünmeyenler var. Birde üst mekanizma var. Yönlendirilen, komutası, güdümü ve karar mercii başka yerde olan bir mekanizma var. Biliyorsunuz Kılıçdaroğlu aday olmak istiyor. Yalvarıyor beni aday yapın diye. Hem altılı masadan destek istiyor hem de yurt dışından destek istiyor. İşte Amerika’ya, İngiltere’ye ve Almanya’ya gitti. Fakat kendi arkadaşlarını bile ikna edemedi. O yüzden bir belirsizlik var onu söylemek istedim. Ali Babacan farklı, Ahmet Davutoğlu farklı konuşuyor. Bir panik var. Seçim tarihi belli olsun diyorlardı. Tarih belli oldu. Ama hala bir adayları yok. Millet İttifakının ciddi bir sorunu var. Hatta belki de kaybedeceklerinin farkında oldukları için kimse aday olmak istemiyor. Akşener bir taraftan Kılıçdaroğlu’nun adaylığına sıcak bakmıyor, ama kendisi de adayım diye çıkamıyor. Ben başbakan adayıyım diye ucube bir söylenti içerisinde bulundu.  Olmayan bir makama talip oldu. Biliyorsunuz Meral Akşener 2018 seçimlerinde yüzde 25 diye yola çıkmıştı, yüzde 7 oy aldı. Partisinden de daha düşük oy aldı. Bu onun siyasi hayatını çok önemli bir şekilde sıkıntıya soktu. Partideki kontrolünü kaybetme gibi bir telaş içerisine girdi. Aslında görünen o ki hepsinin derdi kendi milletvekilliğini kurtarma peşinde. Babacan’da, Davutoğlu’da mecliste olmak için pazarlıklarını yapmaya çalışıyorlar. Pazarlık gücünü artırmaya çalıştıklarını düşünüyorum. Davutoğlu’nun söylemleri suçtur. Anayasaya aykırı ifadelerde bulunuyor. Cumhurbaşkanından çok bu altılı masanın imza yetkisi olacağı şeklindeki açıklamalar tamamen anayasaya aykırı söylemlerdir. Anayasamız da böyle bir yapı yok. Biliyorsunuz kamu kurum ve kuruluşları yasalarla düzenlenir. Ali Babacan ise daha da marjinalleşerek HDP’yi de aşan bir söylem içerisindedir. CHP’de diğer seçmenlere değil de sadece HDP seçmenine hoş görünme yarışı içerisinde. Ali Babacan’da bu yarışa girdi. Anayasanın ilk 4 maddesini kaldırıyor. Anayasadan Türklük ifadesini kaldırmaya niyetlendiğini belirtiyor. Milliyetçi Hareket Partisi olarak diyoruz ki gücün yetiyorsa gel kaldır. Milliyetçi Hareket Partisi sadece kendi gündemine değil herkesin gündemine hâkimdir. Cumhur İttifakı olarak dimdik ayaktayız. Cumhurbaşkanımızın politikalarını sonuna kadar destekliyoruz. Terörle mücadele de ve dış politikalar da çok başarılıyız. Ve bu konularda gelen her tezkereye parti olarak destek veriyoruz. Yasama faaliyetlerine çok destek verdik. Denetim fonksiyonlarında çok ciddi çalışmalar yürüttük. Bu dönemde vatandaşın gündemini ve sorunlarını da bir taraftan takip ediyoruz ve dile getiriyoruz. Cumhur ittifakı olarak seçime hazırız ve Cumhurbaşkanımızın tekrardan seçileceğine de eminiz” ifadelerini kullandı.

Haber: Emrah Özdemir  

Editör: Didem Kayabaşı