Kahramanmaraş, Anadolu’nun eşsiz tatlarını bünyesinde bulunduran bir şehir olarak öne çıkıyor. Kentin kendine özgü lezzetleri Türk mutfağının başköşesinde yer alırken, bu tatlardan biri de “Tarhana Aşı” oluyor. Özellikle yaz aylarında evlerde yapılan ve odun ateşinde pişen Tarhana Aşı, hem tereyağ eşliğinde “Yağlama” olarak hem de yoğurtla karıştırılarak “Katıklı” adını alıp tüketiliyor. Birçok farklı lezzete dönüşebilen tarhana aşı, çiğde de kurutularak tarhanaya dönüşüyor.

Kahramanmaras Tarhanasi 1 Kg Ev Yapimi Cerezlik Tarhana Ev Tipi 510 34 B

İçerisindeki doğal malzemeler ve özenle hazırlanan katık ile sofraları şenlendiren bu lezzet, hem doyurucu hem de sağlıklı bir seçenek sunuyor. Kahramanmaraş'a özgü katıklı tarhana aşı, sadece bir yemek değil aynı zamanda bir kültür mirası olarak öne çıkıyor. Doğal ve sağlıklı malzemelerle hazırlanan bu lezzet, sofralara şifa ve lezzet katıyor.

K A T I K L I

KATIKLI TARHANA AŞI EV MUTFAĞINDA DA YAPILABİLİR

Kahramanmaraşlılar tarafından büyük ölçüde yapılacağı zaman bakır masere kazanlarında pişirilen tarhana aşı, aynı zamanda evlerin mutfaklarında da yapılıyor. Ev mutfağında tarhana aşını şu şekilde hazırlayabilirsiniz;

Malzemeler

300 gr dövme, 500 gr yoğurt, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı nane.

Yapılışı

Dövme bir gece önce suya ıslatılıp sonrasında bol su ile yıkanır. Daha sonra özleşinceye kadar kaynatılır ve soğutularak yoğurt ve kekik ile karıştırılır. Son olarak üzerine nane serpilip servis edilir.

Muhabir: MELİSA TÜRKMEN