Son günlerde yaşanan gelişmelerin ardından Ela Rümeysa Cebeci’nin kim olduğu kamuoyunda merak konusu oldu. Medya dünyasında spikerlik çalışmalarıyla tanınan Cebeci, kariyeri boyunca farklı alanlarda görev aldı. 31 Mayıs 1988 doğumlu olan Ela Rümeysa Cebeci, yayıncılık kariyerine radyo programlarıyla başladı. 2010’lu yılların başında İstanbul FM radyolarında hazırlayıp sunduğu programlarla dikkat çeken Cebeci, bu süreçte edindiği deneyimi televizyon haberciliğine taşıdı. TRT 1’de muhabir olarak görev alan Cebeci, burada yaptığı saha haberleriyle öne çıktı. Daha sonra Habertürk ve Show TV başta olmak üzere ulusal televizyon kanallarında görev alarak spikerlik ve muhabirlik alanlarında çalışmalarını sürdürdü. Medya kariyerinin yanı sıra oyunculuk eğitimi alan Cebeci, çeşitli dizi ve sinema projelerinde rol aldı. İletişim alanındaki akademik birikimini üniversitelerde dersler vererek sürdürdü.

Ekran Görüntüsü 2025 12 23 144501

ELA RÜMEYSA CEBECİ EVLİ Mİ?

Ela Rümeysa Cebeci'nin evli olduğuna dair kamuoyuna yansıyan doğrulanan bir bilgi bulunmuyor. Sosyal medya hesaplarında veya resmi açıklamalarında evlilik durumuna ilişkin herhangi bir paylaşım yapmadı. Bu nedenle Cebeci'nin bekâr olduğu yönünde değerlendirmeler yapılmakta.

ELA RÜMEYSA CEBECİ NEDEN TUTUKLANDI?

Ela Rümeysa Cebeci'nin adı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir uyuşturucu soruşturması kapsamında kamuoyunun gündemine geldi. Soruşturma sürecinde Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemelerde, Cebeci'ye ait saç örneğinde uyuşturucu madde tespit edildiği açıklandı. Bu tespitlerin ardından Ela Rümeysa Cebeci, ifade işlemleri için İstanbul Adalet Sarayı'na çağırıldı. Savcılık ifadesinin tamamlanmasının ardından Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen Cebeci hakkında, "uyuşturucu madde kullanımını kolaylaştırmak" suçlamasıyla tutuklama kararı verildi. Daha önce gözaltına alınıp serbest bırakıldığı belirtilen Cebeci, test sonuçlarının pozitif çıkması üzerine tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yargı sürecinin halen devam ettiği ve dosyanın adli makamlarca incelendiği bilgisi paylaşıldı.

Muhabir: ÖZEL HABER