Kanal İstanbul’a Neden Karşıyım?

Kanal İstanbul’a karşıyım çünkü;

Kanal İstanbul’un maliyeti gerçekçi ifadelere göre 70 Milyar Dolar. Beklenen büyük İstanbul depreminde yaklaşık  50 bin kişinin ölmesi ile 250 bin kişinin yaralanması ile 100 milyar dolar kadar ekonomik zarara yol açması öngörülüyor.

Kanal İstanbul ‘a karşıyım çünkü;

Bu kadar büyük bir yatırım kabiliyetin varsa bu para İstanbul’un yeniden imarı için kullanılması çok daha elzemdir. 

Kanal İstanbul’a karşıyım çünkü;

Yapılacak ve imara açılacak yerlerde, dikilecek gökdelenlerde, ultra lüks yaşam alanlarında doğal olarak sen, ben, halkın tabanı yer almayacak. Bu halkın gelirleri eşit ve adil dağıtılmayacak. Maraşlısı, Urfalısı, köylü Emine ana, Muhtar Kadir emmi belki ömürlerinde bir defa kenarından geçecek.

Kanal İstanbul’a karşıyım çünkü;

İstanbul bu ülkenin en gelişmiş, en müreffeh, en zengin kenti. Küçücük bir toprak parçasına 16 milyon insan yerleşmiş. Alt yapısı, üç boğaz köprüsü, oldukça canlı ekonomisi ile gözde bir şehir. Metrekareye düşen insan kalabalığı ile nefes alınamayan bu şehre yeni metropoller eklemenin gereği yok. Oraya 5 milyon yeni nüfus çekmenin anlamı yok.

            Kanal İstanbul’a karşıyım çünkü;

Temeli atılan bu proje için yeterli fizibilite çalışması ile fikir telakisi yapılmadan inadına gerçekleştirilmek istenilen bir proje.

Kanal İstanbul’a karşıyım çünkü;

Kanal İstanbul’dan önce Türkiye’nin hemen hemen her bölgesinin aynı seviyesine getirilmesi gerekir. Kahramanmaraş’tan İstanbul’a hızlı tren projesi olmalı. Ben sabah 8’de trene binip 12’de İstanbul’da olabilmeliyim. 4 saatte araç ile Samsun’a gidebilmeliyim. Türkiye’de 4 ayrı İstanbul olmalı. Kanal İstanbul’dan önce Kanal Diyarbakır yapılmalı. Kanal Ağrı yapılmalı. Kanal Antalya, Kanal İzmir yapılmalı.

Kanal İstanbul’a karşıyım çünkü;

Bir yıldır bitirilemeyen Arsan Kavşağı dururken, Kanal İstanbul’un Kahramanmaraşlıya bir faydası yok.

Kanal İstanbul’a karşıyım çünkü;

            Klavuzlu köprüsünden başlayıp, Binevlerin altından, Kaledibinden çıkıp Necip Fazıl Hastanesine kadar uzanan bir metro Kahramanmaraş’ta yok ise Kanal İstanbul’a karşıyım.

            Karşıyız… Libya meselesinde olduğu gibi bazen karşı olana da karşıyız. Karşı olmak kalemin hürriyet sertifikasıdır.