Fahrettin Altun, Ankara'da Başkanlık Konferans Salonunda düzenlenen 'Türkiye İletişim Modeli' programında konuştu. Altun, “İletişim alanında güçlü bir performans sergilemek bütün devletlerin önceliğidir. Türkiye’de büyük ve güçlü bir ülke olarak bu süreçte varlığını göstermektedir” dedi. Deprem bölgesindeki gazetecilerde programa davet edilirken Kahramanmaraş’ı temsilen gazetemiz İmtiyaz Sahibi Arslan Deveboynu, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mahmut beyaz ve 'Andırın Postası' Gazetesi İmtiyaz Sahibi İskender Zengin’de katıldı.

Düzenlenen programda, ülke olarak stratejik iletişim yaklaşımıyla çok önemli başarılara imza atıldığını söyleyen Altun, “bir taraftan hala önümüzde başarılmayı bekleyen önemli hedefler var. Türkiye güçlendikçe biz daha büyük adımlar atacak ve stratejik iletişim yol ve yöntemleriyle Türkiye’nin gücünü hem milletimize daha çok anlatacağız hem de uluslararası alanda bu gerçeği daha çok haykıracağız. Günümüzde iletişim alanında güçlü bir performans sergilemek bütün devletlerin önceliğidir. Özellikle büyük devletler bu alanda iletişimin farklı yol ve yöntemler ile güçlü bir şekilde kurumsallaşması için çalışmaktadır. Türkiye’de büyük ve güçlü bir ülke olarak bu süreçte varlığını göstermektedir. Türkiye’nin bu alandaki ihtiyacını gören Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle birlikte bu alanda da yeni bir kurumsallaşmanın önünü açmış ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nı kurmuştur. Bu vizyoner adımla Türkiye’nin iletişimi kurumsal bir çerçeve kazanmış ve yine Türkiye’nin bu anlamda verdiği hakikat mücadelesi kökleşmiş, bu mücadeleyi yürütürken kamusal anlamda güçlü bir karşılık bulması temin edilmiştir. Bu süreçte iletişim alanında geliştirdiğimiz muazzam kapasiteyle bütünlüklü ve koaktif çalışmalar yaparak ülkemizin iddialı kazanımlar elde etmesini sağladık. Ülkemizin kamusal stratejisini belirleme ve uygulama görevini yerine getirmeye çalıştık. Sayın Cumhurbaşkanımızın çerçevesini çizdiği ulusal iletişim politikasını yürütmekte yine bize tebliğ edilen önemli görevlerden biridir. Bu görevi yerine getirmek için de yoğun çaba sarf ettik. Devletin iletişiminin koordinasyonunu sağlamak ve tesis etmek ise bir başka önemli sorumluluğumuzdu. Bugüne kadar burada, birlikte yaptığımız birçok toplantılar devletin söylem birliğinin, devletin gücünün göstergesidir. Devletin söylem birliğinden yoksun olması o devletin dış müdahalelere açık olması anlamına gelir ki Türkiye gibi güçlü bir devletin bu konuda zafiyet göstermesi kabul edilemez. Cumhurbaşkanımız devletin söylem birliğini önemsediği için bu konuda bir kurumsallaşmayı hayata geçirmiş ve bu görevi kurumumuza tebliğ etmiştir. Yine kamu kurum ve kuruluşlarımızın kamusal iletişim standartlarını belirleme, stratejik iletişim ve kriz yönetimine ilişkin politika ve uygulamaların koordinasyonunu sağlama vazifeleri de kurumumuzun önemli vazifeleri arasındaydı ve bu vazifeleri de yerine getirmek için çaba sarf ettik” sözlerini ifade etti.

WhatsApp Image 2023-05-10 at 18.31.26

BİRÇOK ÜLKEYLE STRATEJİK İLETİŞİM ANLAMINDA İŞ BİRLİKLERİNE İMZA ATTIK

Türkiye markasını güçlendirecek adımlar atıldığını belirten Altun, “Dünyanın dört bir yanında etkili kamu diplomasi faaliyetleri yürüttük ve böylelikle uluslararası kamuoyuna ülkemizin tez ve iddialarını, geldiğimiz noktayı, Türkiye’nin etkin bir bölgesel güç olarak neler başardığını gösterdik.  Yine bu eksende Türkiye markasını güçlendirecek adımlar attık, bunları hayata geçirdik. Birçok ülkeyle stratejik iletişim anlamında iş birliklerine imza attık ve bu işbirliklerinin meyvelerini hep birlikte topluyoruz. Milletimiz ve devletimiz arasında ki iletişim akışını yönetme, etkin ve nitelikli medya alanına katkı verme doğrultusunda da gayret göstermeye devam ediyoruz. Yurtiçinde ve yurtdışında ülkemize ve kurumlarımıza yönelik sistematik dezenformasyonla da büyük bir mücadele yürüttük, buda faaliyet alanımızın önemli bir unsuru oldu. Cumhurbaşkanımızın güçlü ve haklı söylemlerinin ulusal ve uluslararası kamuoyuna mâl edilmesi için çok güçlü bir gayret yürüttük ve yürütmeye de devam ediyoruz. Yayınlardan sempozyumlara, stratejik iletişimin tüm enstrümanlarını etkili bir şekilde kullanarak bugüne kadar yüzlerce faaliyet ve proje gerçekleştirdik. İlişkili kurumlarımız TRT’nin, Anadolu Ajansı’nın ve Basın İlan Kurumunun imkân ve kapasitesinin ulusal iletişim politikası doğrultusunda yönlendirilmesi ve koordine edilmesi konusunda çaba sarf ettik. Medyadan akademiye iletişimin tüm paydaşlarıyla kapsayıcı bir ekosistem kurmaya çalıştık. Esasında iletişim alanını sistematik bir şekilde yönetmeye gayret ettik. Bu doğrultudaki bütün çabalarımızı Türkiye İletişim Modeli olarak kurumsallaştırdık. Bugün Türkiye’nin özgün ekonomi modelinden, özgün savunma sanayi modelinden, özgün sağlık modelinden, özgün insani yardım modelinden bahsediyorsak aynı şekilde ülkemize mahsus bir iletişim modelinden de bahsetmek durumundayız. Stratcom Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi’nde bunun ne denli önemli ve kıymetli olduğunu gördük. Türkiye İletişim Modelinin bütün dünyada ne denli ilgi çektiğini ve kamusal iletişimin Türkiye’deki yönetim şeklinin ne kadar önemli görüldüğünü orada müşahede etmiş olduk” dedi.

Haber: Eyüp Kağan Atlı

Editör: Eyüp Kağan Atlı