Ahlak ya da etik sosyal hayatın içinde en temel konulardan olmakla beraber siyasi olan her şeyinde temelinde yine ahlak anlayışı olmalı. Siyasal ve etik konusu derin bir konu ama şu günlerde belki de siyasilerin yolsuzlukları, ÖSYM de şaibeli sorular ve ilerleyen konulara baktığımda gördüğüm en temel şey şuan siyasal iktidarda olanların ahlak bekçiliği yaparken kendilerinin neler yaptığı hak yemeleri, çalmaları ve bunu meşru gösterebilmek için itibar durumu denmesi.

 Siyasal ahlak iktidarın keyfi kullanılmasına engel teşkil eden bir konudur. Kamuda çalışanlar halkın parası ile maaş aldıkları için sorumluluk olarak halka karşı sorumlu olmalı ve ahlaken bunun bilince davranış sergilemesi gerekir. Günümüzde ise laiklik, liyakat ve adalet gibi siyasetin temel ahlakını oluşturan kavramların içi boşaltılarak iktidar hırsı için ahlaki ilkelerden vazgeçirip kendilerine uygun bir yeni bir toplum inşa süreci gerçekleşmiştir. Geçenlerde gördüğüm bir video da vatandaş bende çalıyorum ne var diyor yani siyasal iktidarın yarattığı yeni toplum için çalmak ahlaken yanlış değil.

 Söylemek, yazmak isteğim çok şey var ancak ne desem boş geliyor bazen şimdi sizlere seçmenlere sormak isteğim ise pasif karakter olarak gördüğünüz ama ahlaklı siyasetçiler mi yoksa kendine ben olmazsam olmaz diyen popüler ama çalmayı meşru görenler mi? Seçim sizin.