Taşeron işcilerine kadro verilmesi ile ilgili gazetemize açıklama yapan TES-İŞ Şube Başkanı Ömer Lütfi Ergin, tüm taşeron işcilerin ayırt edilmeksizin kamuya alınması gerektiğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Başbakan Ahmet Davutoğlu, taşeron işcilere kadro müjdesini vermişti. Şu an tüm taşeron işciler meclisten çıkacak yasayı bekliyor. Konuyla ilgili Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşcileri (TES-İŞ) Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanı Ömer Lütfi Ergin, Manşet Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu. Ergin, Taşeron işcilerinin asıl ve yedek işlerine bakılmaksızın tümünün kamuya alınması gerektiğini ifade ederek, özellikle enerji alanında çalışan taşeronlara kadro istedi. Ergin, "Yeni çalışmada kadro ile ilgili söylenilen bilgiler kesin değil. Kimlerin kadrolu olunacağı daha paylaşılmadı ve bununla ilgili sendikalarla istişare yapılmadı. Kadro sözleşmesinde asıl işi yapanların kadroya alınacağı söyleniyor. Asıl işi yapanlara bakıldığı zaman belediyede asıl işi yapan hizmetler; temizlik, su ve kanalizasyondur. Devlet Su İşleri'nin asıl işi inşaattır ama burada bazı vatandaşlar amele olarak çalışıyor. Tüm taşeronlara kadro verilmeli" dedi.
 
'TAŞERON OLARAK ÇALIŞTIRMA İŞİ BİTMELİ'
Kadro verilirken analizsiz olarak tüm çalışanlara kadro verilmesi gerektiğini söyleyen Ergin, herkese kadro verilerek taşeron olarak çalıştırma işi bitirilmesi gerektiğini belirtti. Ergin, "Şoförlerin asıl iş yapılmadığı savunularakta onlarada kadro verilmeyeceği söylenildi. Ancak şoförlükte asıl iştir. Makine bakımcısı da aynı şekilde makinaya bakılmazsa makina yürütülmez. Makine bakımcılarınında kadroya alınması gerekiyor. Kadro verilirken analizsiz olarak tüm çalışanlar kadroya alınmalıdır. Herkese kadro verilerek taşeron olarak çalıştırılma işi bitirilmelidir" şeklinde konuştu.
 
'ENERJİ İŞİNDE Kİ TAŞERONLARA KADRO VERİLMELİ'
Enerji işinin çok önemli olduğunu ve enerji işinde çalışan tüm taşeronlara kadro verilmesi gerektiğini söyleyen Ergin, sözlerinin devamında şunları kaydetti: "Kahramanmaraş'ta TES-İŞ'e bağlı, DSİ'de 137 kişi asıl işi yapan taşeron, TEİAŞ'ta 196 kişi asıl işi yapan taşeron işci var. EİAŞ'ta 31 kişi, Dr. Ersin Devlet Hastanesi'nde 21 kişi taşeron var. AKEDAŞ'ta Adıyaman ile birlikte 600 civarında çalışan taşeron işçi var. Enerji sektörü çok önemli. Ülkenin candamarıdır ve bu işte çalışan herkese kadro verilmelidir. Taşeron işçilerin hepsi sendikaya bağlı olmalıdır. İşçiler işe girdiği zaman her kafadan bir ses çıkmamalı ve her konu ile sendika muhattap olmalıdır. Her türlü sözleşme, ücretler, çalışma şart ve koşulları, işçi sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili konuları sendika ile birlikte belirlenmelidir" dedi.
Haber: Emre Akkış

Muhabir: Mahmut Beyaz