Ahmet Hikmet Temizyürek yönetimindeki Kahramanmaraş Türk Halk Müziği Kültür Derneği, Türk Halk Müziği’nin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Dulkadiroğlu Belediyesi ve dernek iş birliğinde Türkü Gecesi programı gerçekleştirildi.

Dulkadiroğlu İlçesi Muhammed Murat Akkurt Gençlik Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, Türk Halk Müziği’nin sevilen eserleri vatandaşlarla buluşturuldu. Anadolu’nun farklı yörelerinden seçilen türküler, bağlama eşliğinde seslendirilirken, salonda bulunan müzikseverler de eserlere hep birlikte eşlik etti. Düzenlenen programa, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, Onikişubat Belediyesi Kültür Müdürü Muhammed Kılıçsallayan ve çok sayıda davetli katıldı.

ANADOLU’NUN EZGİLERİ AYNI ÇATI ALTINDA BULUŞTU
Türkü Gecesi’nde Anadolu’nun farklı bölgelerine ait eserlerin seslendirilmesiyle Türk Halk Müziği’nin zengin kültürel mirası katılımcılara aktarıldı. Bağlamanın eşlik ettiği türküler, gece boyunca salonda duygu dolu anlar yaşatırken vatandaşlar keyifli bir akşam geçirdi. Müzikseverleri bir araya getiren etkinlik, geleneksel müzik kültürünün yaşatılması açısından da anlamlı bir buluşma oldu.
ÇOK GÜZEL, SAMİMİ VE SIRA GECESİ HAVASINDA BİR PROGRAM OLDU
Etkinlik sonunda açıklamalarda bulunan Türk Halk Müziği Kültür Derneği Başkanı Ahmet Hikmet Temizyürek, “Çok güzel bir geceydi. Kahramanmaraş Türk Halk Müziği Kültür Derneği olarak, Dulkadiroğlu Belediyesi’nin destekleriyle sıra gecesi tadında güzel bir konser gerçekleştirdik. Belediye Başkanımız Mehmet Akpınar’ın destekleri bizim için gerçekten çok önemli. Sağ olsun, kendisi de programımıza katılarak gecemize renk kattı. Genel olarak çok güzel, samimi ve sıra gecesi havasında bir program oldu” şeklinde konuştu.





