ABD Dışişleri Bakanlığı, bölgedeki artan güvenlik risklerini gerekçe göstererek vatandaşlarını Türkiye’nin güneydoğusuna yönelik seyahatler konusunda uyardı. 22 Haziran 2025 tarihinde yapılan resmi açıklamada, özellikle Adana ve çevresi için dikkat çekici uyarılar yer aldı. Yayımlanan seyahat tavsiyesinde, Amerikan vatandaşlarının Adana’daki ABD Konsolosluğu civarında bulunmaktan kaçınmaları, bölgeye yönelik kişisel seyahat planlarını ertelemeleri istendi. Kahramanmaraş da uyarı listesinde yer aldı. Açıklamada, ABD’nin İran’daki nükleer tesislere düzenlediği saldırının ardından bölgedeki tansiyonun yükseldiği, Türkiye'de olası protesto ve gösterilerin güvenlik risklerini artırabileceği belirtildi. Bu kapsamda ABD personelinin Türkiye’de düşük profilli şekilde hareket etmeleri, kalabalık alanlardan ve gösterilerden uzak durmaları tavsiye edildi.

Yetkililer, vatandaşlardan gelişmeleri yakından takip etmelerini ve yerel güvenlik duyurularına dikkat etmelerini istedi.

ABD'nin seyahat uyarısında belirtilen 22 il ise şu şekilde;

Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Mersin, Kilis, Malatya, Mardin, Muş, Osmaniye, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Van.

Muhabir: Selma Erdemgür