Kahramanmaraş’ın Elbistan ve Çağlayancerit ilçelerinde yıllardır tamamlanamayan yatırımlar, bölge halkının gündeminde yerini koruyor. Huzurevi ve kadın sığınmaevinin eksikliği ile Düzbağ Göleti’nin tamamlanmaması, vatandaşların yaşamını doğrudan etkiliyor.

Bu kapsamda CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, TBMM’de yaptığı konuşmada bu sorunları dile getirdi. Öztunç, Elbistan’da 2018 yılından bu yana planlanan huzurevinin hala tamamlanamadığını belirterek, “Huzur evinin yapılması planlanan araziye enkaz döküldü, kaldırılmadı. Yüz elli kişilik bir huzur evi yapılması öngörülüyordu. Kadın sığınmaevi de yok. Dört yüz bin kişiye hitap eden Elbistan hala bu hizmetten yoksun. Elbistan’ımıza bir huzur evi istiyoruz” dedi.

VERDİĞİNİZ SÖZLERİ TUTUN

Milletvekili, Çağlayancerit ilçesi Düzbağ beldesinde Düzbağ Göleti’nin de altı yıldır boşa aktığını vurguladı. Öztunç, “Göletin gövdesi biteli altı yıl oldu, su dolu ama kapalı boru sistemi hala tamamlanmadı. Bu göletin tamamlanması gerekiyor, yoksa vatandaşın bağ ve bahçeleri kuruyacak. AK Parti’ye sesleniyoruz: Verdiğiniz sözleri tutun” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Fatma Tecirli