Koronavirüsle mücadelemizde 1 seneyi tamamladık. Bu süreç içerisinde koronavirüsle ilgili birçok yazı kaleme aldım. Bunlar genellikle uyarı niteliğinde olduğunu söyleyebilirim. Virüsle mücadelemizde çok çabuk rehavete kapılıyoruz.

Ne zaman normalleşme sürecine girsek vaka sayıları artıyor. Yerinde karar dönemindeyiz ve yeni döneme başlamamızın üzerinden çok geçmeden vaka sayılarındaki artış normalleştiğimizi belli etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde illere göre haftalık (6-12 Mart) vaka sayısı haritasını yayınladı. 58 ilde, 100 bin kişide görülen yeni tip koronavirüs vaka sayısı arttı, 23 ilde azaldı. Buradan Kahramanmaraş’ın vaka durumuna baktığımızda vaka sayısı geçen hafta 100 bin kişide 39,38 olan Kahramanmaraş’ta 6-12 Mart tarihleri arasında ise vaka sayısı 100 bin kişide 56,50’ye yükseldi.

Bu sonuca göre orta riskli kategoride bulunan Kahramanmaraş yüksek riskli sınıfına geçmesi gerekiyordu. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en son düzenlenen Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada; alınan kararların aynı şekilde devam edeceğini söyledi ve Kahramanmaraş’ta beklenen kısıtlama gelmedi. Bu bizim için bir şans olabilir. Tedbirlerimizi sıklaştırarak vaka sayılarını düşürebiliriz.