Dönemin Belediye Başkanı Mustafa Poyraz tarafından Kayseri kara yolu üzerine kazandırılan Kahramanmaraş Oto Galericiler Sitesi sayesinde kentin 2. el araç alım satım merkezi oluşturulmuştu. Kahramanmaraş için önemli bir kazanım olan 82 dükkânlı Galericiler Sitesi, artan insan ve araç sayısı nedeniyle günümüzde ihtiyaca cevap veremiyor. Bunun sonucunda ise sektördeki diğer esnaflar kentin çeşitli yerlerindeki apartmanların altında hizmet vermek zorunda kalıyor. Ancak geçtiğimiz yıllarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazetede yer alarak yürürlüğe giren ‘İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’ ile konut ruhsatlı apartman altı galerilerin önü kapatılmıştı. Bu yasağa rağmen kentte birçok galerici konut ruhsatlı apartmanların altında hizmet vermeyi sürdürürken, esnaf ve vatandaşlar Kahramanmaraş’a yeni bir Oto Galericiler Sitesinin kazandırılmasını istiyor.

AÇILAN GALERİLER FİYATLARI ETKİLİYOR

Kent halkı, galerilerin birbirlerinden uzak olmasının zaten yüksek olan 2. el araç fiyatlarının daha da artmasına neden olduğunu savunuyor. Vatandaşlar galerilerin toplu bir şekilde hizmet vermesinin oluşacak rekabetten dolayı fiyatları düşüreceğini ifade ediyor.


ŞEHRİMİZ İÇİN GALERİCİLER SİTESİ BİR İHTİYAÇ!

Galericiler Sitesinin yetersizliğiyle ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş Oto Galerici Sitesi Derneği Başkanı Turan Demirciler, hem Dulkadiroğlu hem de Onikişubat ilçesi için ayrı ayrı 2 sitenin inşa edilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Kahramanmaraş’ın büyükşehir statüsünde olduğunu da işaret eden Demirciler, “Kahramanmaraş’ımız 1 milyonu geçkin nüfusu olan büyükşehir statüsündedir. Mevcutta bulunan Galericiler Sitesi bize halen 82 iş yeri mevcudiyeti olan bir site. Dolayısıyla da bu yeterli olmuyor. Hatta her ilçe için yeni bir sitenin oluşumu hem Onikişubat hem de Dulkadiroğlu ilçesi için ayrı ayrı 2 sitenin gerekliliğine biz inanıyoruz. Tabii ki şehrimiz için Galericiler Sitesi bir ihtiyaç, bekliyoruz. 82 iş yeri olan bir sitenin şehri doyurması mümkün değil” ifadelerini kullandı.

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz