Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, son günlerde Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) adı altında vatandaşlardan ücret talep eden sahte internet siteleri ve sosyal medya hesaplarının tespit edildiği belirtildi. Söz konusu sahte platformlar hakkında suç duyurusunda bulunulduğu ve gerekli işlemlerin başlatıldığı ifade edildi.

BU İŞLEMLER TAMAMEN ÜCRETSİZ

Yetkililer, MHRS üzerinden randevu almak, iptal etmek ya da değiştirmek gibi tüm işlemlerin tamamen ücretsiz olduğunu hatırlatarak, vatandaşların bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmalarını istedi. Açıklamada, randevu işlemlerinin yalnızca MHRS’nin resmi internet sitesi ve mobil uygulaması üzerinden yapılması gerektiği vurgulandı.

D-16

RESMİ OLMAYAN BAĞLANTILARA İTİBAR EDİLMEMELİ

Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları adına resmi olmayan bağlantılara itibar etmemeleri ve şüpheli durumları ilgili kurumlara bildirmeleri çağrısında bulundu.

Muhabir: Melisa Kazancı