Mesleki ve teknik eğitimin niteliğini artırmaya yönelik çalışmalar, sahada yapılan incelemelerle güçlenmeye devam ediyor. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdür Yardımcısı Murat Demir, İşyeri Tabanlı Mesleki Eğitim Daire Başkanı Mecit Moral ve İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur, Kahramanmaraş’ta bir dizi okul ziyaretinde bulundu.

16202540 13

TURİZM LİSESİNDE YÖRESEL DEĞERLER ÖN PLANDA

Ziyaretlerin ilk durağı Kahramanmaraş Mado Akdeniz Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu. Tutum, Yatırım ve Yerli Malı Haftası kapsamında öğrenciler tarafından hazırlanan, tescilli coğrafi işaretli Maraş yöresel yemekleri tanıtıldı. Heyet, uygulamalı eğitim sürecinde ortaya konan yöresel lezzetleri yerinde inceleme fırsatı buldu.

16202523 5

MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİNDE UYGULAMA ODAKLI EĞİTİM

Programın devamında Dulkadiroğlu Mesleki Eğitim Merkezi ziyaret edildi. Burada işyeri tabanlı mesleki eğitim modeli, öğrencilerin mesleki beceri kazanım süreci ve sektörle yürütülen iş birlikleri hakkında bilgi alındı.

16202522 3

KARACASU’DA EĞİTİM ORTAMLARI İNCELENDİ

Heyetin son ziyareti Karacasu Çok Programlı Lisesi’ne gerçekleştirildi. Eğitim-öğretim ortamlarını yerinde inceleyen yetkililer, yürütülen çalışmalar ve hedefler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

16202526 10

MESLEKİ EĞİTİMDE GÜÇLÜ VİZYON

Gerçekleştirilen ziyaretlerde, mesleki ve teknik eğitimin sektörle entegrasyonu, uygulamalı eğitimin güçlendirilmesi ve öğrenci başarılarının artırılmasına yönelik görüş alışverişinde bulunuldu. Mesleki eğitimin, nitelikli insan kaynağı yetiştirmedeki rolüne dikkat çekildi.

Muhabir: Fatma Tecirli