Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Karacasu Yerleşkesi’nde yapılması planlanan rektörlük ve idari bina ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi için ihale süreci başladı. Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı tarafından yürütülecek yapım işi, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 19’uncu maddesi kapsamında açık ihale usulüyle gerçekleştirilecek. İhalenin kayıt numarası (İKN) 2025/2165191 olarak açıklanırken, teklifler yalnızca Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) üzerinden alınacak. İhale dokümanları da yine EKAP üzerinden görülebilecek ve indirilebilecek.

ALTYAPI ÇALIŞMALARI VE ÇEVRE DÜZENLEMESİ YER ALIYOR

İhale, 8 Ocak Perşembe günü saat 10.00’da Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Karacasu Yerleşkesi Daire Başkanlıkları Binası’nda yapılacak. Yapım işi kapsamında 1 adet betonarme bina, altyapı çalışmaları ve çevre düzenlemesi yer alıyor. Proje, Dulkadiroğlu ilçesi Ferhuş Mahallesi’nde bulunan Karacasu Yerleşkesi’nde, 1585 ada 7 parsel üzerinde hayata geçirilecek.

FİZİKİ ALTYAPISI ÖNEMLİ ÖLÇÜDE GÜÇLENECEK

Yer tesliminin ardından 400 takvim günü içerisinde tamamlanması planlanan işte, sözleşmenin imzalanmasını takiben 5 gün içinde yer teslimi yapılarak çalışmalara başlanacağı bildirildi. Üniversite yetkilileri, projenin tamamlanmasıyla birlikte Karacasu Yerleşkesi’nin fiziki altyapısının önemli ölçüde güçleneceğini ifade etti.

Muhabir: Melisa Kazancı