‘Asrın felaketi’ depremlerinin büyük hasar ve kayıplara sebep olduğu 11 ilde depremlerin ardından hasar tespit çalışmaları yapıldı. Çalışmalar sonucu konut ve işyerlerine acil yıkılacak, ağır hasarlı, orta hasarlı, az hasarlı ve hasarsız raporları verildi. Oluşan tablo üzerine vatandaşların itirazı sonucu kurumlar tarafından bazı konutlarda rapor değişikliğine gidilerek hasar durumları azaltıldı. Depremin üzerinden geçen 6 aylık süre boyunca sürekli, şiddetli veya hafif derecede depremler meydana geliyor. Özellikle Kahramanmaraş ve çevre illerde yaşanan depremler vatandaşları tedirgin ederken, bazı binalarda yaşanan sarsıntılardan ötürü çatlaklar, sıva dökülmeleri, evlerde bulunan eşyalarda dökülmeler ve kırılmalar oluşuyor.

ADANA DEPREMİ PANİĞE NEDEN OLDU

Dün sabah, saat 08.44’te Adana’nın Kozan ilçesinde meydana gelen ve Kahramanmaraş başta olmak üzere çevre illerden hissedilen 5.5 şiddetinde ki deprem panik oluşturmasının yanı sıra bazı binalarda da çatlaklara ve maddi zararlara sebep oldu. 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden büyük ölçüde etkilenen vatandaşlar, bu tür sarsıntılarda korku ve panik halinde kalarak ister istemez kendilerine zarar verebiliyor. Kozan’da meydana gelen depremler de Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde paniğe kapılan 2 kişi balkondan atladı ve yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

EVLERE GİRME KONUSUNDA KARARSIZLIK YAŞANIYOR

11 ilde büyük zarara sebep olan depremlerin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca yürütülen hasar tespit raporlarında yapılan değişmeler, oluşan sarsıntılarda özellikle dün yaşanan 5.5 şiddetinde ki depremde büyük korku yaşattı. Önceden ağır veya orta hasar verilen binaların daha sonra az hasarlı veya hasarsıza dönüşmesi akıllarda soru işareti bırakırken konutlarının hasarında değişim yaşanan bina sakinleri evlerine girip girmemek konusunda kararsızlık yaşıyor.

Haber: Eyüp Kağan Atlı

Editör: Didem Kayabaşı