Kahramanmaraş’ın eşsiz doğa harikalarından biri olan Başkonuş Yaylası, bu yıl da Perseid Meteor Yağmuru’na ev sahipliği yapacak. 12 Ağustos Salı günü (yarın) gerçekleştirilecek etkinlik, hem gökyüzü meraklılarını hem de doğa severleri unutulmaz bir gece için bir araya getirecek. Program saat 20.00’de canlı müzik performansıyla başlayacak ve katılımcılara keyifli dakikalar yaşatacak. 22.00’den itibaren ise gökyüzünün en görkemli olaylarından biri olan Perseid Meteor Yağmuru izlenecek. Gece boyunca yaylanın berrak gökyüzü, yıldızların ve kayan meteorların dansına sahne olacak.
BİRİNCİ OLAN FOTOĞRAF ÖZEL ÖDÜL KAZANACAK
Etkinlikte ayrıca fotoğraf tutkunlarını heyecanlandıracak bir ödüllü yarışma da düzenleniyor. Katılımcılar, etkinlik sırasında çektikleri en etkileyici kareyi #BaskonusPerseid2025 etiketiyle Instagram’da paylaşarak veya [email protected] adresine e-posta göndererek yarışmaya katılabilecek. Son başvuru tarihi 15 Ağustos Cuma günü olan yarışmada, birinci olan fotoğraf özel ödül kazanacak.
KAÇIRILMAYACAK BİR FIRSAT
Başkonuş Yaylası’nın serin dağ havasında, kamp ateşi eşliğinde, meteor yağmurları ve yıldızların büyülü manzarasıyla dolu bu özel gece, doğayla iç içe unutulmaz bir deneyim sunmayı vaat ediyor. Gökyüzünün bu eşsiz gösterisini yerinde izlemek isteyenler için etkinlik, kaçırılmayacak bir fırsat olacak.