Vatan uğruna görev yaparken hayatlarını riske atan, kimi zaman şehit düşen, kimi zaman gazi olan ancak görev sonrası yalnız bırakılan binlerce eski uzman çavuşun sesi olmak amacıyla kurulan Atanamayan Uzmanlar Derneği (ATAUZDER), Türkiye genelinde teşkilatlanmasını tamamlıyor. ATAUZDER Genel Başkanı Gündeşli, yaptığı açıklamada derneğin artık sadece bir platform değil, bir adalet hareketi olduğunu vurgulayarak, “7 coğrafi bölgemizde bölge başkanlıklarımızı, 30 ilde ise il başkanlıklarımızı kurmuş bulunuyoruz. Bu, sadece bir teşkilatlanma değil; yıllarca sessiz kalan bir adalet çağrısının ayağa kalkışıdır.” dedi.
BU MÜCADELE BİR VARLIK MÜCADELESİDİR
Başkan Gündeşli, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Bu hareket, susan değil konuşan, bekleyen değil harekete geçen, hakkını talep eden değil hakkını alan bir iradenin eseridir. Bu mücadele bizim için sadece atanamayan eski uzman çavuşların değil; devletine küsmeden, milletine sitem etmeden, onurla hakkını arayan bir topluluğun varoluş mücadelesidir. Biz, bu ülkeye silahıyla, yüreğiyle, kanıyla hizmet etmiş insanlarız. Ve şimdi, kalemimizle, sabrımızla, hukuka olan inancımızla yeniden görevdeyiz. Ama bu kez cephede değil; adaletin kapısındayız!”
BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜYÜZ, İNANDIK BAŞARACAĞIZ
Teşkilatlanmanın tamamlanmasıyla birlikte artık hiçbir kahramanın yalnız olmadığını vurgulayan Gündeşli, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “Buradan tüm Türkiye’ye, tüm yetkililere ve halkımıza sesleniyorum: Biz birliğimizi sağladık. Teşkilatlandık. Artık hiçbir kahramanımız yalnız değil. Haklı davamızı büyüterek, kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu mücadele; torunlarımıza bırakacağımız bir onur mirasıdır. Sesimize ses veren, yanımızda olan her bir vatan evladına sonsuz teşekkür ediyorum. Birlikte daha güçlüyüz, inandık başaracağız!”