Eğitim tarihinde ilklerin yazıldığı. 2020-2021 eğitim öğretim yılının ilk dönemi cuma günü tamamlandı.

25 Ocak 2021 Pazartesi günü başlayacak yarıyıl tatil süresine, ikinci dönemdeki bir haftalık ara tatil süresi de eklenince, bütün gözler okulların açılacağı 15 Şubat’a çevrildi.

Yüz yüze- göz göze kademeli eğitimin bu tarihte başlayacağına inananlardanım. Pandemi tablosundaki olumlu gelişmeler de 15 Şubat’ı destekliyor.

Eğitimciler cephesi için tatil iki hafta… Son hafta yapılacak seminer çalışmasıyla, öğretmenler odası inşallah yeniden şenlenecek.

Gerçekten özledik arkadaşlarımızı, öğrencilerimizi…

Uzaktan eğitim hem öğrencileri, hem de öğretmenlerimizi çok yıprattı. Meslektaşlarımız bu süreçte, psikolojik ve fiziksel yorgunluklarla karşı karşıya kaldılar.

Düzenli canlı derse katılamayan, interneti, bilgisayarı, telefonu olmayan öğrenciler, öğretmenlerimizi bunalttı-enerjilerini tüketti.

Öğrenciler için de zor bir süreç yaşandı. Okul fobisi yaşayan çocuklar bile şimdiden okulların açılmasını dört gözle bekliyorlar.

Tabi ki veliler de…

Gün boyu çocukların derslerini takip etmek, enerjilerini boşaltamayan çocukları evde kontrol edememek, ebeveynleri de oldukça yordu.

Kısacası uzaktan eğitim, hiç kimseyi mutlu etmedi.

Çok şükür, yüz yüze eğitimin ilk startı 8 ve 12'nci sınıflar için veriliyor. 25 Ocak-7 Şubat arasında destekleme ve yetiştirme kursları başlıyor.

Okulundan, kursa katıldığına yönelik belge alan öğrenciler sokağa çıkıp okuluna gidebilecek.

Yeniden yüz yüze eğitimin ilk işareti…

İnşallah,15 Şubat’ta da kademeli de olsa okullarda öğretmen-öğrenci buluşması gerçekleşecek. Yüz yüze, göz göze kalpler birleşecek.

Öğrenme kayıpları mı?

Merak etmeyin, telafi edilir. Kayıplar en aza indirilir.

Sadece kaybedilen sağlığın telafisi olmaz.