Zaten bir daha göremeyeceksiniz! Göreceğiniz kadar gördünüz işte, daha ne istiyorsunuz! ‘yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır!’ diyordu, ki demişti de, Allah’tan belanızı mı arıyorsunuz, istiyorsunuz da beklentinizi büyük tuttunuz!

Zaten iki sene içinde yaptı yapacağını!

Her seçim döneminde, ister muhtar olsun, ister milletvekili adayı, ister belediye başkanı, türlü türlü vaadlerde bulunurlar. Çoğu uçuk kaçıktır, gerçekleşmesi imkânsızdır hatta ama olsun yalan söyleyeni Ahırdağı’na kaldırmıyorlar nasıl olsa, eh gümrük de almıyorlar, hesap da soran çıkmayınca, ver mehteri gitsin!

Nasıl olsa yiyen, inanan bir kesim, kitle ya da kişiler çıkar!

*

Şimdi diyeceksiniz ki, “Kardeşim ne yaptı bu arkadaş başkan olduğu günden bu yana? Sen bizim aklımızla dalga mı geçiyorsun, bizi makaraya mı alıyorsun?”

Haşa, sümme haşa!

Kimsenin aklı ile dalga geçtiğim, kimseyi makaraya aldığım yok. Kusura bakmayın ama ben haddimi hududumu bilirim, nerede ineceğimi, nereye bineceğimi, kime ne bindireceğimi bilirim. O bakımdan bana akıl vermeye de kalkışmayın, o aklınızı kendinize saklayın!

Başkan dediniz de aklıma geldi. Maşallah şehir başkandan geçilmiyor. Telefon açıyorsun, ‘buyur başkanım!’ diyorsun. Eskiden başkanlar, başkanlık karne ile dağıtılırdı, şimdi sebil. Herkes başkan anasını satayım!

*

Neredeyse on tane basın kuruluşunun başkanı var! Bir isim söyleyin desem, hık mık edersiniz de benden medet (yardım) umarsınız! Çok beklersiniz ya,  hadi neyse!

Neredeyse on’a yakın sivil toplum kuruluşlarının başkanı var! Birkaçının adını sayın desem çuvallar kalırsınız!

Neredeyse on’dan fazla belediyenin başkanı var! En başarılısı hangisi diye sorsam, bakışlarınızı başka tarafa fırlatırsınız!

Neredeyse kurumlar içinde daire başkanı var yüzlerce!

Bacak kadar çocuğa bakıyorsun, daha anasının giydirdiği donla geziyor, neymiş, bir dairede daire başkanı imiş!

*

 O gün bir gazetede okudum. Bir belediye başkanı için yapılmış haberdi. Kim olduğunu unuttum şimdi, aklıma geldi yazayım dedim.

Okur yazmış altına, ‘Maraş, Maraş olalı böyle başkan görmedi!’ diye… Takdir mi etmiş, gıcıklık olsun diye mi yazmış, dalga mı geçmiş pek anlayamadım!

Ticaret Lisesini zar zor bitiren biri olduğum için, ben bile anlamakta güçlük çektim! Hayırdır inşallah!

Ah be evladım, sana bir sözlük versek, pardon gözlük, bir de vatandaşın penceresinden baksan daha net görürdün, daha farklı yorum yapardın!

Bakalım onlar ne diyecekti?

*

Ah, ah! Ben başkan olsaydım, size gününüzü gösterirdim ama neyse! Şimdi işim var! Belki bir sonraki seçime!

Dua edin yeter!