Kahve kültürüm yok. O bakımdan okey dışında kâğıt oyunlarından anladığımı söyleyemem. Seyrederken, oyuncular tarafından kâğıtların nasıl cambazlıklar ve bin bir hünerler ve el çabukluğu ile kağıtları kardıklarını hayretle izlemişimdir.

Okey dediysem de, onu da çat pat…

MHP Kahramanmaraş ilçe kongreleri bu hafta sonu start alıyor. Yani heyecan kasırgası esmeye başlayacak. Zaten havalar da serinledi, zaman zaman, özellikle geceleri sert esen rüzgârlar, sanki heyecanın, çekişmelerin, kumpasların sesi gibi, rahatsız ediyor insanı uyurken bile.

Pandemi sebebiyle ilçe ve il kongreleri bu ay ve önümüzdeki aylara kalınca, özellikle iktidar kanadında, yani AK Parti Kahramanmaraş il teşkilatı cenahında şimdi 3 kişinin adı geçmeye başladı. il başkanlığı için…

Kime sorsam, kiminle konuşsam, mevcut il başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici gidecek diyorlar, başka bir şey demiyorlar. Çok yazıldı, çok konuşuldu ama bir yere gittiği de yoktu. Kimileri de, “Gidecek de, yerine adam bulamıyorlar!” şeklinde yorum getirirken, nasıl memleketmiş ki, memleket adam kıtlığı çekiyor. Kıran girdi herhalde hepsine!

*

MHP diyorduk. 14 Mart 2021’de yapılacak olan 13. Büyük olağan kurultay için süreç başladı ve korona tedbirleri çerçevesinde düzenlenecek ilçe ve il kongreleri başlıyor. Hadi beyler, oturun yerinize, film başlamak üzere…  İlçe tarihleri de netleşti bu arada.

İlkin 15 Ağustos günü Afşin ve Ekinözü start alırken, 16 Ağustos günü de Göksun, Pazarcık ilçe kongreleri yapılacak.

Birkaç gün arayla da diğer ilçeler kongrelerini tamamlayacak, yani sözün özü 30 Ağustos Dulkadiroğlu ilçe başkanlığı kongresi ile ilçe kongreleri hitam bulmuş olacak.

Sıra gelecek il başkanlığına… Kâğıtlar yeniden karılıyor demem şundan, bir kere Ertuğrul Doğan kesin gidecek. Onikişubat ve Dulkadirdoğlu ilçe başkanları için şimdilik bir şey deme şansım yok. Ama Doğan addaaaa gidiyor. Kim şanslı derseniz, MHP cenahında senelerdir siyaset yapan, merkez ilçe başkanlığı yaptığı dönemlerde yeri yerinden oynatan, il başkanlığı yarışına da girse kaybeden Ömer Özkan yine sahne alacak deniliyor.

Ancak kendisinden bugüne kadar bir haber icar yok.

*

Ülkücülerin yükselen sesi Adem Gürz çok hareketli. Çalışıyor, istişarelerini ve kulis çalışmalarını sürdürüyor. Güçlü bir isim. Önemli olan partiyi toparlamak, kırgınları, küsleri barıştırmak, taban ile teşkilatı barışık hale getirmek. Bunu da Gürz’ün başaracağı ileri sürülüyor, iddia ediliyor.

Madem ilçe kongreleri başlıyor. O halde erken kalkar yol alır misali, il başkanlığı için soyunana her iki ismin de basın önüne çıkıp, kamuoyuna aday olduklarını açıklamaları gerekiyor.

Kime layık ise, ona şimdiden hayırlı olsun!

Özetle, bu pilava daha çok su çekecek gibi görünüyor. Devam ederiz.