Cumhurbaşkanlığı Siber Güvenlik Başkanlığı, WhatsApp ve benzeri mesajlaşma uygulamalarında hesapların ele geçirilmesine yönelik şikayetlerin arttığını duyurdu. Dolandırıcıların, kullanıcıların hesaplarına izinsiz erişerek yakın çevrelerinden acil ihtiyaç bahanesiyle IBAN üzerinden para istediği belirtildi.
GÜNCEL OLMAYAN IPHONE CİHAZLARINA DİKKAT
Yapılan teknik incelemelerde, özellikle güncel olmayan iOS sürümlerindeki güvenlik açıklarını hedef alan zararlı yazılımların saldırılarda kullanılabildiği tespit edildi. Bu yazılımların şüpheli bağlantılar, internet reklamları ve güvenliği ihlal edilmiş siteler aracılığıyla cihazlara bulaşabildiği bildirildi.
VATANDAŞLARA ÖNEMLİ UYARILAR
Siber Güvenlik Başkanlığı, vatandaşların telefonlarını ve uygulamalarını güncel tutmalarını, şüpheli bağlantılara tıklamamalarını ve WhatsApp'ta iki aşamalı doğrulamayı etkinleştirmelerini önerdi. Ayrıca uygulamadaki bağlı cihazların kontrol edilmesi ve tanıdıklardan gelen para taleplerinin mutlaka telefonla doğrulanması istendi.
HESABI ELE GEÇİRİLENLER NE YAPMALI
Hesabının ele geçirildiğinden şüphelenen vatandaşların yakınlarını bilgilendirmesi, mesajları ve IBAN bilgilerini delil olarak saklayarak emniyet birimlerine veya savcılığa başvurması gerekiyor. Para gönderilmişse vakit kaybetmeden bankayla iletişime geçilmesi tavsiye ediliyor.



