Geçtiğimiz haftalarda spor organizasyonlarının tanıtıma olan katkısından bahsettiğim bir yazı kaleme almıştım. Bu yazımın ardından şehrimizde 2 tane uluslararası organizasyonun olacağını öğrenmem beni çok mutlu etti. Müsadenizle bu yazımda şehrimizde Şubat ayında gerçekleştirilecek 2 uluslararası organizasyondan bahsetmek istiyorum.

Bunun ilki, Kar Voleybolu Avrupa Turu.

Her yıl Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından düzenlenen Kar Voleybolu Avrupa Turu, bu yıl açılışını 18 – 20 Şubat tarihlerinde Kahramanmaraş’ta yapacak. Türkiye Voleybol Federasyonu, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün işbirliğinde düzenlenecek olan turnuvanın buradaki ayağı tamamlandıktan sonra 25-27 Şubat 2022 tarihlerinde Ukrayna, 4-6 Mart 2022 tarihlerinde ise İtalya’da devam edip, Kayseri-Erciyes etabıyla sona erecek.

Kahramanmaraş’a katma değer katacak organizasyon, Yedikuyular Kayak Merkezinin tanınırlığını da artıracak.
 

İkincisi ise, Şalvar Güreşi Dünya Şampiyonası.

Kahramanmaraş, düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıldönümü dolayısıyla Şalvar Güreşi Dünya Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak. 6 Şubat Pazar günü gerçekleşecek organizasyona, 55 ülkeden yüzlerce sporcu katılım sağlayacak. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Güreş Federasyonu, Gençlik ve Spor Bakanlığı, ETNO Spor Konfederasyonu ve Geleneksel Spor Dalları Federasyonu işbirliğinde düzenlenecek olan Şalvar Güreşi Dünya Şampiyonası’nda müsabakalar 55, 60, 65, 70, 75, 80, 90 ve 130 kilo olmak üzere 8 sıklette yapılacak. Ayrıca şampiyonada 20 Kırkpınar Başpehlivanı da yer alacak.
Güreşlere davet edilen ülkeler ise şunlar: Azerbaycan, Arnavutluk, Bosna Hersek, Kanada, Jameika, Kırgızistan, Moğolistan, Ruanda, Afganistan, İran, KKTC, Brezilya, Gürcistan, Japonya, Kırım, Özbekistan, Rusya, Almanya, Bangladeş, Altay Cumhuriyeti, Dağıstan, Buryat Cumhuriyeti, Çeçenistan, Çuvaşiştan, Kazan, Krasnoyarsk, Tataristan, Hakasya, İnguşetya Cumhuriyeti, Karaçay Çerkes Cumhuriyeti (Adiğe), Krosnodor, Yakutistan.