Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Sercan Uysal Çetin, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Semiha Cengiz ve Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Levent Öztürk ortaklığıyla kısa süre önce Onikişubat İlçesi Yirmiikigün Mahallesi Şehit Polis Ali Mülazımoğlu Caddesi üzerinde hizmet vermeye başlayan Luna Klinik, kent sağlığı için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Geniş ve ferah bir ortamda hastalarına şifa dağıtmak isteyen Klinik, açılalı 1 ay bile olmadan misyon ve vizyonu doğrultusunda yeni bir polikliniği daha açmanın gururunu yaşadı. Kliniğin kurucu ortaklarından Uzm. Dr. Sercan Uysal Çetin’in büyük gayretleriyle Türkiye’de hiçbir klinikte olmayan Emzirme ve Relaktasyon Polikliniği’ni bünyesine kazandıran Luna Klinik, emzirme konusunda sorun yaşayan annelerin yardımına koşacak. Bu kapsamda ise klinikte açılış töreni düzenlenirken, açılışa Temas, Emzirme ve Anne Sütü Gönüllüleri Derneğinin Genel Başkanı Uzman Hemşire Melek Kılıç, anne ve anne adayları katıldı. Açılış öncesi yeni anneler, anne adaylarına tecrübelerini paylaşırken, Uzman Hemşire Melek Kılıç ise ‘Emzirme Destekçisi Lider Kadın Eğitimi’ verdi. Eğitimin ardından da polikliniğin açılışı yapıldı.

“ÇOCUK POLİKLİNİĞİNİN YANINDA BİR DE EMZİRME VE RELAKTASYON POLİKLİNİĞİNE YER VERDİM”

Polikliniğin açılışına ilişkin konuşan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Sercan Uysal Çetin, “Daha önce çok yoğun polikliniklerde çalıştım ama her zaman anne sütü, anneler benim için çok önemli oldular. Temas Derneği ile henüz tanışmamışken bu ateş içime düşmüştü. Araştırdım burası tam benim yerim dedim ve Temas ailesine katıldım. Ondan sonra Anne sütüyle ilgili donanımlandım, bilgilendim, birçok kız kardeş edindim. Her türlü yardımıma koştular. Böyle bir klinik açarken de ‘Bu kadar donanımım varken birçok anneye ulaşmalıyım’ dedim ve bir Çocuk Polikliniğinin yanında bir de Emzirme ve Relaktasyon Polikliniğine yer verdim” dedi.

“ÖNCÜ OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUM”

Bir ilki gerçekleştirdiği için duyduğu memnuniyeti dile getiren Uzm. Dr. Sercan Uysal Çetin, “Bu polikliniğin her anne tarafından bilinmesini istiyorum, çünkü anneler çok acı çekiyorlar, bebeklerini emziremiyorlar, dış seslere maruz kalıyorlar. Bir anneye bile dokunursak ne mutlu bize. Bu arada Temas Derneği Genel Başkanı Melek Hanım’da Ankara’dan geldi, bizlere destek oldu. Belki Türkiye’de birçok yerde bu poliklinik açılacak, o yüzden bu anlamda öncü olmaktan çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

“BU ŞEKİLDE KLİNİĞİNDE LAKTASYON POLİKLİNİĞİ AÇAN BİR YER YOK”

Sağlık Bakanlığı Çocuk ve Ergen Sağlığı Daire Başkanlığında Bebek Dostu Hastaneler Program Koordinatörlüğü yapan ve aynı zamanda Temas, Emzirme ve Anne Sütü Gönüllüleri Derneğinin Genel Başkanlığını yürüten Uzman Hemşire Melek Kılıç ise poliklinikle ilgili şunları söyledi: “Türkiye’de emzirmeyle ilgili Laktasyon Polikliniğinin açılması bizim çok gördüğümüz bir şey değil. Emzirmeyle ilgili çok nadir bilinen hekimlerimiz var ama bu şekilde kliniğinde Laktasyon Polikliniği açan bir yer yok. Bu anlamda bizim için çok kıymetli. O yüzden biz Ankara’dan Sercan Hoca’mızın davetiyle hem uygulamaları görmek hem buradaki annelere lider annelikle ilgili emzirme destekçiliğiyle ilgili bir küçük eğitim yapmak amacıyla buraya geldik. Anne topluluğuyla beraber çok güzel eğitimimizi de gerçekleştirdik. Bu anlamda çok faydalı olduğuna inanıyorum.

“SEVGİ EMEK İSTER, BEBEK EMMEK İSTER”

Bebeklerin ideal büyüme ve gelişmeleri için bazı özel şartlarda gerekiyor. İdeal büyüme ve gelişme için elimizde bizim mükemmel de bir hazine var, o mükemmel hazinin ismi: Anne sütü. Ve kendi kendine bakamayan bu bebeğimiz için onun en ideal büyümesi ve gelişmesi için çocuğun hakkı olan anne sütünü vermemiz gerekiyor. Ben hep şunu söylüyorum: ‘Sevgi emek ister, bebek emmek ister.’ Onun hakkıdır bu. Bunu vermek için de hem sağlık profesyonelleri olarak hem de toplum olarak el birliğiyle çalışmamız lazım. Anneye bebeğe destek olmamız gerekiyor.”

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz