Ramazan boyunca ev temizlik çabuklaştırmak ve yorulmadan temizlik yapmanızı sağlamak için sizlere bir kaç temizlik önerisi sunuyorum. Hadi gelin bakalım bu öneriler neler?

  • Temizliğe başlamadan önce kullanacağınız malzemeleri hazır bulundurun. Böylelikle çok daha kısa sürede ve planlı şekilde temizliği yapabilirsiniz.
  • Temizliğe enerjinizin en üst seviyede olduğu zaman diliminde başlamak temizliği daha hızlı yapmanızı sağlayacaktır.
  • Başlamadan önce bir iş listesi yaparak ve işler bitirdikçe üzerlerini çizip bir diğerine geçerek süreci kolaylaştırmak mümkün
  • RAMAZANDA UYGULANMASI GEREKENLER
  • Koku çeken çöp poşetleri kullanırsanız hem evin kokusunda olumsuz gelişen değişikliğe yöntem bulmuş olabilir. Hem de sinek problemini engellemiş olabilirsiniz.
  • Evde oluşabilecek herhangi bir dağınıklığı anında düzeltmek gerekiyor. Özellikle akşamları yemekten sonra ortalığı toplamaya zaman ayırabilirsiniz. Böylece gündüz oluşabilecek dağınıklıklardan kurtulmuş olursunuz.
  • Mutfak ve benzeri alanlardaki pencere kenarlarında delik olan yerlere alçı uygulayınız. Bu yöntemle mutfaktaki raf gibi yoğun kullanılan alanların çabuk kirlenmesine ve tozlanmasına engel olabilirsiniz.
    Polar cinsi yer bezlerini hafif nemli şekilde kapı pervazlarına serebilirsiniz. Polar bezini yer zeminine uygun renkte seçerseniz çok fazla sırıtmayacaktır. Polar kumaş tozları üzerinde toplamaya fayda sağlayabilir. Haftada bir bezi yenileyebilirsiniz.
  • Salon ve oturma odanızdaki koltuk ve kanepelerin üzerine koruma amaçlı örtü sererek tozlanma ve kirlenmesine karşı engel olabilirsiniz.
  • Masa ve sehpaların üzerine penye kumaştan yapılmış dekoratif süs örtüler kullanınız. Penye kumaş toz göstermeyecektir.

Evde Bayram Temizliği Nasıl Yapılır?

Bayram temizliği denilince akıllara ilk gelen şey; derinlemesine ve kapsamlı bir şekilde, camların silinmesi, perdelerin yıkanması, halıların silinmesi, mutfak ve banyonun dip köşe pırıl pırıl olması için yapılan bir ev temizliğidir. Bütün bir evi özellikle tek başına temizlemek basite alınmaması gereken bir iştir. Bu nedenle eşinizden, çocuklarınızdan, arkadaşlarınızdan evde bayram temizliği yapılırken yardımcı olmasını isteyebilirsiniz. Evde bayram temizliği nasıl yapılır diye düşünenler için verilecek ilk cevap; ‘’Plan yapın’’dır. Yapılacak her işin öncesinde olduğu gibi planlama yapmak işleri kolaylaştırması ve çabuklaştırması yönünden önemlidir. Evde bayram temizliğini ne zaman yapmaya başlayacağınızı, ilk önce hangi odadan başlayacağınızı, hangi temizlik malzemelerini kullanacağınızı ve nelere ihtiyacınızın olduğunu iyi tespit etmeniz ve böylece evde bayram temizliğini planlamanız önemlidir. Bu konuda da firmamız izmir ev temizliği hizmeti vermektedir. Gelin şimdi evde bayram temizliği nasıl yapılır, nelere dikkat edilir birlikte görelim;

  • Bayram temizliğine başlamadan önce etrafta gördüğünüz dağınıkları toparlayın. Çevrenizde gördüğünüz, odaya ait olmayan, dolaplara kaldırılmayı bekleyen gazete, kitap, oyuncak vb. eşyaların tümünü ait oldukları yerlere kaldırın. Unutmayın, ne kadar temiz olursa olsun, dağınık olduğu takdirde oda, kirli görünecektir.
  • Evin odalar halinde olan bölümlerini teker teker temizleyin. Hepsini birden temizlemeyin. Sıra ile bir odayı temizledikten sonra diğer odaları temizlemeye geçebilirsiniz. Evde bayram temizliği yapmaya oturma odası ile başlayabilirsiniz. Daha sonra yatak odaları, salon, mutfak ve banyo&tuvaletler temizlenebilir. Tuvalet&banyo ve mutfak en çok kullanılan ve en sık kirlenen yerler oldukları için en sona bırakılmaları tavsiye edilir.
  • Oturma ve yatak odalarını temizlerken işe tüm eşyaları çekip altlarını süpürerek başlayabilirsiniz. Süpürme işlemi esnasında odanın havalanması için pencerelerin açık olmasına dikkat edin. Perdeleri çıkarın yıkamak için makineye atın, camları silin, lamba ve avizeler de dâhil her eşyanın tozunu alın, halıyı ve yerleri silin.
  • Salon temizliği bayramda gelen misafirlerin ağırlandığı yer olduğu için daha bir önem arz eder. Diğer odalarda belirtilen hususlara dikkat ederek salon temizliğini yapabilirsiniz. Koltuklar çekilerek altları süpürülür, silinir. Perdeleri çıkarın ve yıkanmak üzere çamaşır makinesine atın. Camları çevreleri ile birlikte güzelce silin. Lambadan vitrine kadar her yerin tozu alın. Yerleri ve halıları silin.
  • Mutfak temizliği için önce perdeleri çıkarın ve yıkamak üzere makineye atın. Tezgâh üstünde dışarıda herhangi bir bulaşık ve dağınıklık olmamasına dikkat edin. Mutfak dolaplarının içini boşaltıp güzelce silip kuruladıktan sonra eşyaları dolap içlerine tekrar dizin. Halıyı kaldırın yerleri süpürün ve silin. Son olarak halınızı silin ve böylece bayram için yaptığınız mutfak temizliğinizi sonlandırın.
  • Tuvalet ve banyo temizliği yaparken alafranga ve alaturka tuvalet içlerindeki lekeleri giderecek uygun temizleyicilerle temizlenmesine dikkat edin. Duşakabin içini ve fayans yüzeyleri nemli bir bezle temizleyin. Havluları temizleri ile değiştirmeyi unutmayın.

Balkonların akıtılıp, kapı önünün ve merdiven boşluğunun temizlenmesi ile birlikte böylece evde bayram temizliği bitmiş olur.