“İşim gereği Kahramanmaraş sokaklarına baktığım zaman ne yazık ki çoğu insanımız ciddiyetin farkında değil. Devletimizin ve kamu personellerimizin de bu durum için hınca hınç çalıştığını hepimiz görüyoruz. Çalışıyor ama halkımız? Halkımız alınan bu tedbirlere ne kadar uyuyor?

Görüyorum. Parklarda hala çekirdek çitleyen, banklarda oturup muhabbet eden ve sarılıp tokalaşan insanlar var. Ne demişti yetkililer? Zorunlu olmadıkça sokağa çıkmayın. Parkta çekirdek çitlemek ya da banklarda oturup muhabbet etmek zorunluluk olmasa gerek.

Durumun ciddiyetini anlamamız için daha ne olması gerekiyor? Etrafımızdaki bir insanın bu salgına yakalanması mı gerekiyor bizlere söylenen tedbirleri uygulamamız için? Hala geç değil. Tehlikenin farkına var. Gerekmedikçe sokağa çıkma, elini sürekli yıka, öpüşme, tokalaşma. Dışarıdan ya da çevreden biraz mahrum kal. Çünkü sana söyleneni yapmazsan, sonsuza kadar bunlardan mahrum kalabilirsin. Böyle olmasını hiç kimse istemez.”

Bu yazımı okuyanlar bilir ve hatırlar. Şehir giriş çıkış kısıtlaması kaldırıldığı andan itibaren insanlara bakmaya başladım. Kaç aydır yapılan önlemlerin hepsinin yavaş yavaş çöp edildiğini gördüm ve hala görmeye devam ediyorum. 13.05.2020 tarihinde 0-14 yaş grubunun sokağa çıkması belirli bir saat için serbestleşti. Yavaş yavaş mağazalar da açılıyor (tedbirli bir şekilde) fakat sizlere aşağıda bırakacağım fotoğrafta kaç aylık emek yerle bir edilmiştir?

Sevgili iş arkadaşım, gazeteci Ahmet Güneçıkan’ın da bu görsel için kısa bir yazısını eklemek istiyorum;

“Tamam izin verildi ama bu kadar da yapmayın yani, yazıktır daha virüsü yenemedik. Kıyafet almak bu süreçte çok da önemli değil, eski giyin, kötü görünün ama sağlığınızdan olmayın. Rehavet, kaybettirir. Unutmayın.”

1 Haziran’da Piazza Avm’de açılacak. Bilinçli olalım ve lütfen işimiz olmadıkça bu süreçte uğramayalım bile. Daha hiçbir şey için geç değil. Tedbiri bırakmamamız gerek.