6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş’ta, depremler nedeniyle her bakımdan hasar gören kentte yapılan çalışmalar ve gelinecek noktalar hakkında 2023 yılının değerlendirmesini yapan Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Narlı, depremden sonra çok çabaladıklarını ve TUSAŞ gibi bir sonuç elde ettiklerini belirterek; “TUSAŞ’ı Kahramanmaraş’a getirdik” dedi.

NARLI

3 OSB’Yİ BİRLEŞTİRDİK VE TEKE DÜŞÜRDÜK

Başkan Narlı; “Biz üç OSB’yi birleştirdik ve teke düşürdük. Vahit Kirişçi başta olmak üzere, diğer bakanların ve vekillerimin öncülüğünde önce Islah OSB’yi çıkardık, birleştirdik. Şu anki tek OSB’yi yaptık ve onun çatısı altında arkadaşlarımız yürüyorlar, destekçileriyiz. Hep birlikte diğer OSB’leri de yürüteceğiz. Tekstil İhtisas OSB’ye gelince; altyapısının yüzde 70’i bitti, ihalesini biz değil Sanayi Bakanlığı yaptı. Bizler sadece orayı gözetliyoruz ve denetliyoruz. En son iki tane kuyu vurduk ve su deposu yapıyoruz ayrıca enerji altyapısını da hızlı ihale ettik. 2024’ün sonunda onu bitirmeyi planlıyoruz. Kahramanmaraş için burası çok önemli, herkesin ihtiyacı var çünkü. Yeni deprem yasasına göre orasının yapılması gerekiyor. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 3 bin 600 dönüm Tekstil İhtisas OSB bize ayrıldı ama bize daha hiçbir şey ulaşmadı. Biz onun uğraşı içerisindeyiz. Sayın vekillerimle, siyasilerle, sayın valimizle hep beraber uğraşıyoruz. Bu Tekstil İhtisas OSB’yi karma OSB yapıp, onu da küçük parsellere bölüp bütün esnaflara dağıtmak planlarımız içinde. Şehir bir an önce bir şeylere kavuşmalı. Şehir ona çok muhtaç. Sağ olsun Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız, genel müdürlerimiz siyasilerimiz bize destek oluyor.

RAYLI SİSTEM OLURSA TAŞIMA SORUNUNU KÖKÜNDEN ÇÖZMÜŞ OLACAĞIZ

Bizim mutlaka OSB’nin arıtma tesisini yapıp şehrimizin Aksu çayını temiz hale getirmemiz gerekir. Bu çaylarda hepimiz balık yiyorduk. Toplam 18 bin dönüm sanayi alanı ilan edildi. Bunun 3 bin 600 dönümü Tekstil ihtisası için geri kalanı da organize sanayi yani büyük sanayi için ayrıldı. Bizim orayla ilgili bakanlığımızdan taleplerimiz var. Bir kısmını küçük sanayimizdeki esnaflarımız için istiyoruz. Mesela şehirde bir tane tramvayla buraya işçiler taşınmalı. Raylı sistem olursa taşıma sorununu da kökünden çözmüş olacağız. Sayın Bakanımız da en kısa zamanda Kahramanmaraş’a gelecek. Bunu beraber oturup çözeceğiz ve Kahramanmaraş’ın önünü açmış olacağız. Küçük sanayi bizim olmazsa olmazımız. Biz orayı çok destekliyoruz, ben her fırsatta ve her bakanlarla toplantımda da küçük sanayi diyorum.

IMG_5405

TUSAŞ’I KAHRAMANMARAŞ’A TAŞIYACAĞIZ

TUSAŞ’da sona gelindi, çarşamba günü Ankara’da sabah 9.00’da toplanmaya başlayacağız. TUSAŞ’ı Kahramanmaraş’a taşıyacağız. Bunda Sayın Cumhurbaşkanımızın da bize büyük desteği var. Bunda kararlıyız, uçağı buradan o havaalanında uçuracağız. Bunu bu şehirde mutlaka uçuracağız. Youtube’da her gün sabah saat 09.00’dan 11.00’e kadar uçak sanayi ile ilgili videolar izliyorum. Ben bunun neresinde olayım, hangisini ben yapayım diye günlük 2 saatimi ona veriyorum. İşte bayrakların, TUSAŞ’ın, ASAŞ’ın bir sürü videolarını izliyorum. Torunuma bunların hangisinden miras bırakırım diye onunla yatıp onunla kalkıyorum.  Ben 12 yaşında geldim köyden ve bu ülkenin ilk 500 sanayicisinden bir tanesi olmayı Allah bana nasip etti. Sizlerin desteği ile her şeyi başaracağız.

Haber: Melisa Türkmen

Editör: Melisa Türkmen