Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren KASKİ Genel Müdürlüğü, içme suyu altyapısında verimliliği artırmak amacıyla DM10 Su Deposu’nda vana sistemlerini yeniliyor. Çalışmalar kapsamında elektrikli ve uzaktan kumandalı vana sistemine geçiliyor. KASKİ Genel Müdürlüğü Mekanik İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarla, kullanım ömrünü tamamlayan mevcut vanalar modern sistemlerle değiştiriliyor. Yeni sistem sayesinde şebekede meydana gelebilecek arızalara, depoya gitmeye gerek kalmadan uzaktan müdahale edilebilecek.

Zehra (4)-1SU KAYIPLARININ AZALTILMASI HEDEFLENİYOR

Elektrikli ve uzaktan kumandalı vana sistemiyle su patlaklarında kontrolsüz akışın önüne geçilmesi ve arızalara müdahale süresinin kısaltılması amaçlanıyor. Böylece su kayıplarının azaltılması, cadde ve sokaklarda yaşanabilecek taşkınların önlenmesi, konut ve iş yerlerinde oluşabilecek hasarların sınırlandırılması hedefleniyor.

Zehra (3)-2SU KESİNTİLERİNİN ETKİSİ AZALACAK

DM10 ve DM12 su depoları arasındaki vana düzenlemesiyle olası arızaların diğer bölgelerde su kesintilerine neden olmasının önüne geçilmesi planlanıyor. Çalışmaların, Karasu isale hattından sağlanan suyun daha verimli kullanılmasına ve Kahramanmaraş’ın içme suyu şebekesinin işletme güvenliğinin artırılmasına katkı sağlaması bekleniyor.

Muhabir: Devlet Fındık