Kahramanmaraş’ta, Onikişubat ilçesi Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde yer alan Zekeriya Tanrıverdi Camii yerleşkesi içerisine inşa edilen Mehmet Tanrıverdi Taziye Evleri, Aile ve Dini Rehberlik Eğitim Merkezi ile Nikah Sarayı düzenlenen törenle hizmete açıldı. İkindi namazı sonrasında gerçekleştirilen açılış törenine; AK Parti Milletvekilleri Prof. Dr. Vahit Kirişci, Tuba Köksal, Ömer Oruç Bilal Debgici, Mehmet Şahin, Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Burak Gül, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Yıldız, Eski Dönem Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, kamu kurumlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
MERKEZ; MODERN YAPISI VE ÇOK AMAÇLI KULLANIM ALANLARIYLA DİKKAT ÇEKİYOR
Yapıların Kahramanmaraş halkı için büyük bir ihtiyacı karşılayacağı öngörülürken, Tanrıverdi Ailesi’ne desteklerinden dolayı teşekkürler sunuldu. Taziye evleriyle birlikte aile danışmanlığı, dini rehberlik hizmetleri ve nikah organizasyonlarına ev sahipliği yapacak merkez; modern yapısı ve çok amaçlı kullanım alanlarıyla dikkat çekiyor.
SOSYAL ALTYAPININ GÜÇLENDİRİLMESİNE KATKI SAĞLAYACAK
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilen proje, kentteki sosyal altyapının güçlendirilmesine katkı sağlayacak önemli yatırımlar arasında yer aldı. Açılış töreninin ardından protokol üyeleri yapıyı gezerek yetkililerden bilgi aldı.
BİZ TÜM HAYIRSEVERLERİMİZİ HAREKETE GEÇİRMEK İSTİYORUZ
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Vahit Kirişci bütün hayırseverlerin harekete geçmesini vurgulayarak şunları söyledi; “Bizler Vali Bey, Belediye Başkanımız Sayın Fırat Görgel, İl Başkanımız ve Milletvekillerimiz ile hep birlikte bir hayırseverler buluşması ve onlarla bu şehrin ihtiyaç listesinin oluşturulduktan sonra bunların hayata geçirilmesiyle ilgili taleplerimizi gündeme getireceğiz. Bu yeri gelir İstiklal Üniversitesi'nin bir fakültesinin binası olur, yeri gelir bir aile sağlık merkezi olur, yeri gelir bir anaokulu olur. Hiç önemli değil, herkes gücü nispetinde buraya olan bu desteğini gösterirse Allah'ın izniyle biz çok daha güçlü oluruz. Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki çeyrek asrı bulan hizmetlerinde milletimize bir muhtaçlığı hamdolsun olmadı. Ama bu aziz milletin hayırseverlikle ilgili meziyetinin gereksizliği anlamına gelmez. Kur'an'da bildiğim kadarıyla 37 yerde hem namaz hem de zekat birlikte geçiyor. Bu aslında varlıklı olanların, kendilerine emanet edilenleri bizim toplumumuzun genelinin, ülkemizin ihtiyaçlarının karşılanmasına ve buralara bir kucaklaşma, bir kaynaşma, bir muhabbete dönüşmesine vesile oluyor. Yani devletimizin şu anda buna muhtaçlığı yok. Buradaki birbirinden kıymetli üç hayır eserine ihtiyacı yok. Ama bu toplumda varlığıyla bilinen bir ailenin buna muhtaçlığı olan insanlarla kucaklaşması ve kaynaşması son derece önemli ve anlamlıdır. Dolayısıyla bizim baktığımız nokta burasıdır. Biz tüm hayırseverlerimizi harekete geçirmek istiyoruz.”
ESERLERİN HEPSİNİN ÇOK ÖNEMLİ HİZMETLERE KATKI SUNACAĞINA İNANIYORUM
Açılış töreninde konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel; “Burada bulunmak ayrı bir mutluluk. İnşallah burada şehrimizin manevi dokusuna, aile yapısına ve toplumsal dayanışmasına katkı sunacak önemli bir hizmetin açılışındayız. Ben özellikle burada Eshabil ağabeye ve Tanrıverdi ailesine çok teşekkür ediyorum. İnşallah burası tabii taziye evleri şehrimizde bir kültür haline geldi. Onun yanında aile ve dini rehberlik merkezleriyle toplumumuzun temel taşı olan aileyi güçlendirmeye, gençlerimizi değerlerimizle buluşturmaya hizmet edecek. İnşallah nikah sarayımızda hayatlarını birleştiren çiftlerimize huzurlu bir başlangıç sunacak, aile kurumumuzu sağlam temellere oturtacak. Ben burada bu eserlerin hepsinin çok çok önemli hizmetlere katkı sunacağına inanıyorum. Mehmet ağabey yaşarken benim çok sevdiğim bir büyüğümdü. Gerçekten yanına gittiğimde de mutluluk duyduğum, her zaman da böyle hayırla yad edeceğim bir büyüğümdü. Ve şimdi onun adının burada böyle güzel eserlere verilmesi ayrıca mutluluk verdi bana. Onu da bir kez daha rahmetle analım. Hayırlı olsun inşallah” dedi.
BURAYI ADETA BİR KÜLLİYE HALİNE GETİRDİK
Lutuf Mensucat Yönetim Kurulu Başkanı Eshabil Tanrıverdi yaptığı konuşmada; “Rabbimize ve memleketimize karşı borcumuz olduğunu düşünerek, insanların ihtiyaçlarına cevap vereceğine inandığımız bazı sosyal tesisleri hayata geçirip toplumun hizmetine sunmayı Rabbim bizlere nasip etti. Daha önce yapımını üstlendiğimiz annemiz Hatice Tanrıverdi adına Kur’an Kursu, babamız Zekeriya Tanrıverdi adına cami, şimdi ise kardeşimiz Mehmet Tanrıverdi adına taziye evleri; ayrıca aile, eğitim ve dini danışma merkezi, kütüphane ve nikah sarayı inşa ederek burayı adeta bir külliye haline getirdik, elhamdülillah. Bu ilk değil, inşallah son da olmayacak. Müftülüğümüze bağışladığımız, 800 metrekarelik baba evimizin arsasında, projeyi teslim ettikleri takdirde 2026 yılında Kur’an Anlama Merkezi’nin inşaatına başlamayı arzuluyoruz. Şu anda da abim Emrullah Tanrıverdi’nin, Aliya İzzet Begoviç Parkı doğusunda, Mehmet Safa Tanrıverdi adına yaptırdığı cami inşaatı hızla devam etmektedir. Bu hayırlı eserleri yapmayı bizlere nasip eden Rabbimize sonsuz hamd ediyoruz. Bu eserlerin inşasında emeği geçen, hiçbir ücret talep etmeden destek veren kişi ve esnaflarımıza, katkı sunan herkese teşekkür ediyor; Rabbim hayırlarını kabul etsin diyoruz” ifadelerini kullandı.