Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde bulunan 3 ayrı taşınmaz, borçtan dolayı icra yoluyla satışa çıkarıldı. (Sulh Hukuk Mahallesi) Satış Memurluğu tarafından 2022/16 satış dosyası kapsamında ilan edilen taşınmazlar için açık artırma süreci başlatılıyor. İlana göre satışa konu ilk taşınmaz, Karaahmet Mahallesi’nde yer alıyor. Yaklaşık 493 metrekare büyüklüğündeki bahçe vasfındaki taşınmazın içerisinde çeşitli meyve ağaçlarının bulunduğu belirtilirken, muhammen bedeli 93 bin 704 TL olarak açıklandı.

İkinci taşınmaz ise yine Karaahmet Mahallesi Soğuksu Mevkii’nde yer alıyor. 10 bin 916 metrekare büyüklüğündeki sulanabilir bahçe vasfındaki arazi için 1 milyon 74 bin 231 TL kıymet takdiri yapıldı. Arazide bakımsız durumda meyve ağaçlarının bulunduğu ifade edildi.

Satış listesinde yer alan üçüncü taşınmaz ise Köyiçi Mevkii’nde bulunuyor. 381 metrekarelik bahçe içerisinde yer alan yapının zemin, birinci kat ve çatı katından oluştuğu, toplam kullanım alanının yaklaşık 246 metrekare olduğu ve deprem sonrası az hasarlı olduğu tespit edildi. Bu taşınmazın muhammen bedeli ise 1 milyon 369 bin 832 TL olarak duyuruldu.

Taşınmazların ilk artırmaları 27 Mayıs 2026 tarihinde başlayacak, ikinci artırmalar ise Haziran ayı sonunda gerçekleştirilecek. İhaleler, belirtilen tarihlerde açık artırma usulüyle yapılacak olup detaylı bilgilere esatis.uyap.gov.tr adresi üzerinden ulaşılabileceği bildirildi.

Muhabir: Melisa Kazancı