Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, emniyet ve jandarma ekiplerinin ekim ayında yürüttüğü çalışmaların sonuçlarını açıkladı. Bu kapsamda kentte güvenlik güçleri yıl boyunca yürüttükleri operasyonlar ve denetimlerle suç örgütlerine, kaçakçılara ve kamu düzenini bozanlara nefes aldırmadı. İl genelinde gerçekleştirilen kapsamlı çalışmaların sonuçları kamuoyuyla paylaşıldı. Rakamlar, asayişten yasaklı maddeyle mücadeleye, trafik denetimlerinden göç kontrolüne kadar birçok alanda yoğun mesai harcandığını ortaya koydu.

54 TERÖR OPERASYONU: 27 GÖZALTI, 6 TUTUKLAMA

Terörle mücadele kapsamında 54 operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 27 şüpheli gözaltına alınırken, 6 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Güvenlik kaynakları, terör örgütlerinin bölgede faaliyet göstermesine izin verilmediğini belirtti.

YASAKLI MADDEYE DARBE: 36 OPERASYON, 495 GÖZALTI

Yasaklı maddeyle mücadelede de dikkat çeken sonuçlar elde edildi. 36 ayrı operasyonda 495 şüpheli gözaltına alındı, 46 kişi tutuklandı. Operasyonlarda 137 gram esrar, 64 kök hint keneviri ile çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi.

ASAYİŞ OLAYLARINDA YÜKSEK BAŞARI: 820 OLAYIN YÜZDE 98’İ AYDINLATILDI

İl genelinde meydana gelen 820 asayiş olayının büyük bölümü sonuçlandırıldı. Aydınlatma oranı yüzde 98’e ulaştı. Bu oran, kentte suçun önlenmesi ve işlenen suçların hızlı şekilde çözüme kavuşturulması konusunda önemli bir başarı olarak değerlendirildi.

SİLAH KAÇAKÇILIĞI VE RUHSATSIZ SİLAHLA MÜCADELE SÜRÜYOR

Silah kaçakçılığı kapsamında 141 işlem yapıldı, toplam 113 silah ele geçirildi. Güvenlik birimleri, ruhsatsız silahların toplum güvenliği açısından ciddi risk oluşturduğunu belirterek denetimlerin devam edeceğini vurguladı.

GÖÇLE MÜCADELEDE 1.465 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI

Göç kontrol faaliyetleri kapsamında 58 bin 365 kişinin kimlik sorgusu yapıldı. Denetimlerde 1.465 düzensiz göçmen yakalanarak gerekli işlemler başlatıldı.

TRAFİK DENETİMLERİ ARTTI: 255 BİN ARAÇ KONTROL EDİLDİ

Şehir genelinde trafik ekipleri yoğun denetim gerçekleştirdi. 255 bin 494 araç kontrolden geçti.

VALİ ÜNLÜER: “SUÇ İŞLEYENLERE GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ”

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, açıklamasında güvenlik güçlerinin kararlılığının altını çizdi: “Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da ilimiz genelinde alacağımız tedbirlerle suç işleyenlere, halkımızın huzurunu ve sükûnunu bozanlara göz açtırmayacak, gerekli adli ve idari işlemleri yapacağız.”

Muhabir: Melike Algan