2008 yılında Kipaş Holding bünyesinde kurulan Kipaş Eğitim Kurumları, Kahramanmaraş’ın ihtiyacı olan yetiştirilmiş insan gücünü karşılamakla kalmıyor aynı zamanda eğitim imkânı olmayan, ihtiyaç sahibi çocukların eğitimine de katkıda bulunuyor. Bu bağlamda her yıl yaklaşık 400 öğrenciye burs vererek Kahramanmaraş'ın eğitiminde büyük bir açığı kapatıp gelecek nesillerin yöneticilerini yetiştiren Kipaş Eğitim Kurumları, başarısına bir yenisini daha eklemişti. Kipaş Ortaokul öğrencilerinden Mehmet Burak Yalçınöz’ün 2022 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında tüm soruları doğru cevaplayıp 500 tam puan almasıyla büyük bir gurur yaşayan Kipaş Eğitim Kurumları, bir kez daha adından söz ettirmeyi başardı. Gösterdiği başarıyla hem ailesini hem okulunu hem de Kahramanmaraş’ı gururlandıran Yalçınöz’ü başarısı ve hedeflerine ilişkin gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Aldığı başarıdan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Yalçınöz, okuluna ve ailesine verdikleri emeklerden dolayı teşekkür etti. Yalçınöz, hedefinin ise doktorluk olduğunu belirtti.

BU BAŞARIYI OKULUMA VE OKULUM ÖNCÜLÜĞÜNDE DİSİPLİNLİ ÇALIŞMAMA BORÇLUYUM

Yalçınöz; “Bu dereceyi elde etmemde büyük pay sahibi olan Özel Kipaş Eğitim Kurumlarına, yöneticilerine ve öğretmenlerine desteklerinden dolayı teşekkür ederim, bu başarıyı okuluma ve okulum öncülüğünde disiplinli çalışmaya borçluyum” dedi. Sınava nasıl hazırlandığına ilişkin konuşan Mehmet Burak Yalçınöz, “Ben daha çok ödevleri okulda yaparak eve gelince artı soru çözerek hazırlandım. Okulumuz çok fazla deneme sınavı yapıyordu, onları çok önemsedim” ifadelerini kullandı. Sınava girecek öğrencilere tavsiyede de bulunan Yalçınöz, “Çok fazla kasmasınlar, tabii belli oranda kasılması gerekiyor. Rahat olsunlar, hayatın sonu değil daha 14 yaşındayız. Arkadaşlarıyla da eğlensinler, zamanı gelince ders çalışsınlar” diye konuştu. Yalçınöz, son olarak hedefine ilişkin şunları söyledi: “Tercih konusunda ailemle oturup konuşup karar vereceğiz. Daha herhangi bir şey belli değil. İlerde doktor olmak istiyorum, bana çok iyi bir meslek gibi geliyor. Doktor olmak çocukluktan beri hayalim.”

OKUL OLARAK BİZ HER ÖĞRENCİMİZE ZATEN AYNI DERECEDE EMEK VE ÖZENLE YAKLAŞIYORUZ

Kipaş Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sibel Bakırdöğen ise yaşadıkları gururu şu şekilde dile getirdi: “Mehmet 3. sınıftan itibaren okulumuzun öğrencisi. 3 sınıfta bile kendini belli etmiş bir öğrenciydi. Biz Mehmet’ten bu başarıyı bekliyorduk. Okul olarak biz her öğrencimize zaten aynı derecede emek ve özenle yaklaşıyoruz, 8. sınıflarımızın hepsine aynı çalışma temposunda devam ettiriyoruz.

TÜRKİYE 1.’Sİ ÇIKARMANIN HAKLI GURURUNU YAŞIYORUZ

Kipaş Eğitim Kurumları olarak gerçekten öğrencilerimize ciddi emek verdik. Bu emeğin bu şekilde taçlanmış olması bizi ve mutlu etti. Her zaman söylediğimiz gibi kitlesel başarı çok önemli. Biz okul ortalamamıza, tüm çocuklarda yarattığımız farka bakıyoruz ama bunun bu tarz bireysel derecelerle daha da göz önünde görülmüş olması bizi mutlu etti. Tabii Türkiye 1.’si çıkarmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Burada emeği geçen öğretmenlerimizin ellerine sağlık demek isteriz, teşekkür ediyoruz. Her zaman destekçimiz olan öğrencimizin ailesine teşekkür ediyoruz ve aynı zamanda kendi katkılarımızdan dolayı da gurur duyuyoruz. İlerleyen yıllarda inşallah bu tarz Türkiye dereceleri çıkarmayı hedefliyoruz ve bu yönde çalışmalarımızı aynen devam ettireceğiz. Bunun da meyvelerini toplayacağımızdan şüphemiz yok.”

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz