Tüm Türkiye’de paniğe neden olan patlama dün akşam saatlerinde Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinin Narlı Mahallesi’ndeki petrol boru hattında meydana geldi. Patlama sonrası çıkan yangın etrafa saçılırken, Kahramanmaraş-Gaziantep Yolu’nda ulaşım kesildi. İtfaiye ekiplerinin yoğun çalışması sonucu yangın gece geç saatlerde söndürülürken, soğutma çalışmaları ise halen devam ediyor. Patlamanın nedeni merak edilirken, Kahramanmaraş Valiliği’nden son dakika açıklaması geldi. Açıklamada, patlamanın olumsuz hava koşulları nedeniyle elektrik direğinin devrilmesi sonucu meydana geldiğinin değerlendirildiği kaydedildi.

Kahramanmaraş Valiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı; “İlimiz Pazarcık ilçesi Narlı Mahallesi’nde 18.01.2022 günü akşam saatlerinde Irak-Türkiye Ham Petrol Boru Hattı’nın 511. Kilometresinde yangın meydana gelmiş,  BOTAŞ Acil Müdahale ekipleri başta olmak üzere olay yerine sevk edilen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi,  Gaziantep Büyükşehir Belediyesi,  Kahramanmaraş Orman Müdürlüğü itfaiye ekiplerinin ve güvenlik görevlilerinin müdahalesi ile yangın kısa sürede tamamen söndürülmüştür.  Bölgede soğutma çalışmaları ise halen devam etmektedir.

Yangının çıkış nedeni ile ilgili yapılan araştırmalarda; ilk bulgulara göre, bir görgü şahidinin ilçe jandarma komutanlığına verdiği ifadeler doğrultusunda, olumsuz hava koşulları nedeniyle elektrik direğinin devrilmesi sonucu meydana geldiği değerlendirilmektedir. Olayla ilgili çok yönlü soruşturma devam etmekte olup gelişmelerle ilgili bilgi verilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

BOTAŞ petrol boru hattında gaz akışı yeniden başladı

 Irak-Türkiye Ham Petrol Boru Hattı'nın 511. kilometresinde yaşanan patlama ve yangın nedeniyle kesilen gaz akışı yeniden başladı.

BOTAŞ'tan yapılan açıklamada, Irak-Türkiye Ham Petrol Boru Hattı'nın 511. kilometresinde dün akşam saatlerinde patlama ve bunun sonucunda yangın çıktığı hatırlatıldı.

Yangın tamamen söndürüldüğü ve soğutma çalışmalarının da tamamlandığı belirtilen açıklamada, "BOTAŞ ekipleri tarafından gerekli tüm tedbirler alınmış olup petrol akışı başlamıştır." ifadeleri kullanıldı.

Editör: Mahmut Beyaz