Kentte faaliyet gösteren 24 esnaf odası ile ilçelerdeki 16 esnaf odasında Ocak, Şubat ve Mart aylarında yapılan kongrelerle seçim süreci tamamlandı. Odaların seçimlerinin tamamlanması sonrası gözler, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanlığı seçimine çevrildi. Mevcut Başkan Ahmet Kuybu ile Ali Köfte’nin yarışacağı KMESOB seçimine 9 günlük bir süre kalırken, Başkan Kuybu seçim öncesi gazetemize açıklamalarda bulundu. 17 yıldan bu yana KMESOB Başkanlığını sürdüren Ahmet Kuybu, yaptığı konuşmada 4 dönemdir adaysız seçime gittiğini, ancak bu dönem adaylı bir seçim olacağını hatırlatarak, “Tabii her zaman adaylı seçimin daha faydalı, daha rekabetçi olduğuna inanıyorum” ifadelerini kullandı.

SEÇİLEN ODA BAŞKANLARIMA BAŞARILAR DİLİYORUM

Başkan Ahmet Kuybu, şöyle konuştu: “Ramazan’dan önce mevcut oda seçimlerimiz bitti, Kahramanmaraş’ta 40 tane odamız var, bunun 24 tanesi merkezde 16 tanesi ilçelerimizde. 24 merkezimizdeki odamızda 9 adaylı oda seçimimiz oldu, bu 9 odamızdan 3’ünün başkanı değişti. İlçelerdeki 16 odamızın 12’sinde aday vardı, burada da 8 odanın başkanı değişti. Bu bağlamda seçilen oda başkanlarıma başarılar diliyorum, görevi devreden başkanlarımıza da hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum.

HER ZAMAN ADAYLI SEÇİM DAHA FAYDALI

Tabii esnaf odaları birliği bu 40 odamızın üst kuruluşu İnşallah 8 Mayıs’ta da bu seçimimizi icra edeceğiz. Tabii bu seçimimiz biraz farklı, seçilmiş Oda Başkanı, Oda Başkanvekili, Oda Yönetim Kurulu Üyelerimizin tercih kullanacağı bir seçim. 4 dönemdir adaysız olarak devam ediyorduk, bu dönem adayımız var. Tabii her zaman adaylı seçimin daha faydalı, daha rekabetçi olduğuna inanıyorum.

BU SINAVDAN BAŞARILI ÇIKACAĞIMIZI UMUYORUZ

Bu seçim geçmiş 4 dönemimizin nasıl geçtiğinin, bir nevi karnesi olacak. Biz bu sınavdan başarılı çıkacağımızı umuyoruz. Çünkü yaklaşık 17 yıldır Kahramanmaraş’ımızın, kamuoyumuzun, esnaflarımızın, Türkiye’deki bütün hemşerilerimizin tanık olduğu 17 yıllık emek, hizmet, icraatlar var. Bu da inşallah bunun bir nevi noter gibi tasdiki olacağına inanıyorum.

3. KUŞAK BU SEÇİMDE İNŞALLAH BANA OY VERECEK

35 Oda Başkanımız, 36 Oda Başkanvekilimiz ve 280 Yönetim Kurulu Üyelerimizle seçime hazırız. Gerekli çalışmalarımızı yaptık. Zaten birçoğuyla 5-10-15-17 yıldır beraberiz. Bir aile gibi olduk. Birde en çok duygulandığım tarafı, 3. kuşak bu seçim İnşallah bana oy verecek. Şu anda torun bir odamızda üye, artı babası bir odamıza üyeydi bana oyu nasip oldu, dedesi bir oda başkanımızdı onun oyu da bana nasip oldu. Bu da ayrı şekilde beni duygulandırıyor. Birçok odamızda 2. Kuşak bu dönem oy kullanacak arkadaşlarımız var ve onların da hep babalarının, amcalarının bizzat Ahmet Kuybu’yu bırakmayın diye tavsiyelerde bulunduğu çok duygusal bir seçim yaşıyoruz.” 

Editör: Mahmut Beyaz