Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne bağlı Kahramanmaraş Lokantacılar, Kebapçılar ve Tatlıcılar Odası’nda seçim heyecanı sona erdi. PERA PALACE Düğün Salonu’nda sabah saat 09.00’da başlayan ve 804 üyenin oy kullanma hakkının bulunduğu olağan genel kurulda Erdal Kanbur ile Hacı Fidan yarıştı. Her iki başkan adayı da genel kurulda söz alarak esnafa yönelik projelerini, oda yönetimine dair hedeflerini ve sektörün yaşadığı sorunlara ilişkin değerlendirmelerini paylaştı.

BU BÜYÜK AİLE LAYIKIYLA TEMSİL EDİLMEDİ
Hacı Fidan, genel kurulda yaptığı konuşmada esnafın yaşadığı sorunlara dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı; “Aileden gelen, esnaflık kültürüyle yetişmiş bir kardeşiniz olarak 45 yılı aşkın süredir babadan oğula gıda sektörüne hizmet ediyorum. Bu süreçte üyelerimizin büyük bir kısmını bizzat ziyaret ettik, ziyaret edemediklerimizle ise sürekli iletişim halinde olduk. Sahada yaptığımız çalışmalarda esnafımızın birçok sorun ve talebi olduğunu gördük. Bu sorunların çözümünün mümkün olduğuna da yakından şahit olduk. Eğer bu görevi bize layık görürseniz; Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Ticaret ve Sanayi Odası, Büyükşehir ve ilçe belediyeleri ile Tarım İl Müdürlüğü ile olan güçlü ilişkilerimiz sayesinde sorunların üstesinden geleceğiz. Lokantacılar, kebapçılar, dönerciler, tatlıcılar, çiğ köfteciler, mantı ve gözleme satışı yapan işletmelerimizle büyük bir aileyiz. Ancak ne yazık ki bugüne kadar layıkıyla temsil edilmedik. Üye sayımız 800’ü aşsa da çalışanlarımız ve ailelerimizle birlikte yaklaşık 10 bin kişilik büyük bir camiayız. Ben bu ailenin hizmetkârı olmaya talibim. Pandemi ve deprem sürecinde esnafımız yalnız bırakıldı. Görev verilmesi halinde, bu sektörün gücünü tüm Kahramanmaraş’a göstereceğiz. Odamızın kapısı ve telefonumuz 7 gün 24 saat açık olacak. Esnafımızın hem mesleki hem de özel sorunlarında yanında olacağız.”

BİZ MAKAM İÇİN DEĞİL, HİZMET İÇİN BURADAYIZ
Erdal Kanbur ise genel kurulda yaptığı konuşmada birlik ve hizmet vurgusu yaptı; “Demokratik bir ortamda gerçekleşen bu seçime katıldığınız için her birinize teşekkür ediyorum. 2022 seçimlerinden sonra çok zor süreçlerden geçtik. Pandemiyle başlayan ve ardından 6 Şubat depremleriyle devam eden bu dönemde can kayıpları yaşadık, büyük acılar çektik. Hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Biz bu süreçte yönetim olarak esnafımızın sorunlarını tespit ettik, ilgili kurumlara ilettik ve çözüm üretmek için elimizden geleni yaptık. Biz hiçbir zaman makam için değil, hizmet için bu görevde olduk. İnşallah yeni dönemde de esnafımızın sorunlarına daha güçlü çözümler üreten bir yönetim anlayışıyla yolumuza devam edeceğiz. Odamızın maddi anlamda sıkıntı yaşamaması için gerekli sorumluluğu almaya devam edeceğim. Pandemi ve deprem sürecinde hiçbir esnafımızdan aidat ya da ödeme talep edilmedi. Kapımıza gelen hiçbir esnafımız geri çevrilmedi. Hepimiz aynı acıları yaşadık, aynı zorluklardan geçtik. Elimizden geldiğince esnafımızın yanında olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Destek veren, güven tazeleyen tüm esnaf kardeşlerime teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından sandık başına geçen üyeler oylarını kullandı. Saat 17.00 itibarıyla oy verme işleminin sona ermesinin ardından yapılan sayım sonucunda, Hacı Fidan 300 oy alarak başkanlığa seçildi. Erdal Kanbur ise 227 oy aldı.





