Kahramanmaraş, Türkiye Kültür Yolu Festivali ile 12 Eylül Cumartesi günü kültür ve sanatın merkezi olacak. Kentin tarihi noktalarında gün boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenirken, gecenin finalinde ise ünlü sanatçı Kıraç sahne alacak. Festivalin ilk gününde Kahramanmaraş Kalesi, Taş Medrese ve Karacaoğlan İl Halk Kütüphanesi başta olmak üzere kentin farklı noktalarında etkinlikler gerçekleştirilecek.
TARİHİ MEKÂNLARDA KÜLTÜR VE SANAT BULUŞMASI
Kahramanmaraş Kalesi’nde “Yaşayan Miras Söyleşisi: Sim Sırma ve Maraş İşi” düzenlenirken, vatandaşlar geleneksel el sanatlarını yakından tanıma fırsatı bulacak. Aynı bölgede Maraş Filesi Atölyesi de gerçekleştirilecek. Taş Medrese’de saat 17.00’de 6’ncı Kolordu Bölge Bando Komutanlığı konseri düzenlenecek. Çocuklar da festival programında unutulmadı. Karacaoğlan İl Halk Kütüphanesi’nde “Şehir ve Kelime” çocuk atölyesi ile “Beyaz Saçlı Çocuk ve Anka” etkinliği gerçekleştirilecek.
GECENİN YILDIZI KIRAÇ OLACAK
Kahramanmaraş’ta festival coşkusunun zirve noktası ise akşam saatlerinde yaşanacak. Kıraç, saat 21.00’de Kahramanmaraş Fuar Merkezi’nde (KAFUM) hayranlarıyla buluşacak. Böylece Kahramanmaraş’ta 12 Eylül Cumartesi günü sabah saatlerinden geceye kadar konser, söyleşi, atölye ve çocuk etkinlikleriyle dolu bir festival programı yaşanacak. Türkiye Kültür Yolu Festivali, Kahramanmaraş’ta 12-20 Eylül tarihleri arasında devam edecek





