EBRD Türkiye Direktörü Arvid Tuerkner, beraberindeki heyet ile şehirdeki temaslarına Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek başladı. Ardından fabrikaları ziyaret eden Tuerkner, iş insanlarıyla deprem ve sonrasında yaşananlarla ilgili bilgi aldı. Ziyaretlerinin ardından açıklamalarda bulunan EBRD Türkiye Direktörü Arvid Tuerkner, deprem bölgesinde çalışmalar yapmak adına ziyaretleri gerçekleştirdiklerini belirtirken, deprem sonrası karşılaştığı manzaranın kendisini etkilediğini söyledi. Tuerkner, “Kahramanmaraş’a ilk ziyaretim ve depremden sonra hem bu insanların hem şirketlerin geri dönüşünü görmek çok etkileyici. Burada Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası ile bir sürü önemli şirketlerle görüşmeler gerçekleştirdik. Bizim için burası zaten bir odak bölgesiydi, bugüne kadar bir sürü şeyler yaptık ve daha da fazlasını yapmak istiyoruz hem küçük işletmeler için hem de bu tarz şirketler için yatırımlarla beraber. Önemli konularımızdan bir tanesi de altyapı yatırımları ve bütün bu konularda çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

İş insanları da EBRD heyetinin deprem bölgesine ilgi göstermesi ve destek bulunmasının kendileri için memnuniyet verici olduğunu ifade etti. İş insanlarından Mahmut Ciğer, EBRD’nin bölgede birçok projeyi destekleyen bir banka olduğunu, bu nedenle deprem sonrası EBRD heyetinin depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta bulunmasının son derece önemsediklerini kaydederek, “Şu anda bölgede depremin etkilerini ve ne şekilde sanayinin geri dönüşünü izlemek için burada bulunuyorlar. Avrupa Yatırım Kalkınma Bankası bugüne kadar biliyorsunuz bölgede oldukça büyük projelere destek olmuştur, bundan sonra da neler yapabileceklerini anlamak için bu bölgede bulunuyorlar, ben kendilerine teşekkür ediyorum. Yatırımlarımızda çevreci, sürdürülebilir ve yeşil yatırımları odak noktamıza alıyoruz ve bundaki önce şirketimiz de kâğıt fabrikamız. Kahramanmaraş Kâğıt firmamızda Kahramanmaraş ve Kütahya tesislerimizde tamamen atık kâğıtlardan 10 çeşit ambalaj ve paket kâğıdı üretmekteyiz. Aldığımız atıklardan ayrıştırdığımız kâğıt dışı atıkları ise Kahramanmaraş’ta bulunan Biokütle Elektrik Santralimizde yakmak suretiyle elektrik üretmekteyiz. Böylelikle hükümetimizin yeşil ekonomi politikalarından olan sıfır atık projesine tam uyum sağlamış bulunmaktayız. Karbon ayak izimizi de minimuma indirmek için çalışmalarımız devam etmektedir.Bu çerçevede EBRD ile yeşil ve sürdürülebilir fonlama ihtimali dahilinde benzer yatırımlarımızı artırmak üzerine çalışmaktayız. KEY Holding olarak Türkiye ekonomimize sürdürülebilir, çevreci ve yeşil yatırımlar devam etme kararlılığındayız. Doğadan aldığımızı doğaya geri veriyoruz” dedi.

EBRD Türkiye Direktörü Arvid Tuerkner’e temaslarında Direktör Vekili Şule Kılıç, Başkan Yardımcısı Hande Işlak, Türkiye Direktör Yardımcısı İdil Gürsel, yönetici Nedim Mazilyah, uzman Asım Kelezoglu, sürdürülebilirlik yöneticisi Mısra Özkuş ve kurumsal iletişim uzmanı Dilara Sarı da eşlik etti.

"DHA"

Editör: Çağatay Gedik