Türk milli eğitimin genel ilkeleri ve temel amaçlarına uygun, bireysel bilgi beceri davranış kazandıran lider bir kurum olmayı hedefleyen Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, eğitime verdiği destekle gönüllerde taht kuran Onikişubat Belediyesiyle birlikte mezuna kalmış ve Açık Öğretim Lisesi 12. sınıf öğrencilerine yönelik Destekleme Yetiştirme Kursu (DYK) açıyor.

Geçtiğimiz yıllarda bine yakın öğrenciye kurs veren Halk Eğitim Merkezi, 2021-2022 yeni eğitim-öğretim yılında Onikişubat Belediyesinin eğitim merkezlerinde çok sayıda öğrenciye kurs vermeye hazırlanıyor. 24 Ağustos’ta başlayan ve 10 Eylül’e kadar devam edecek olan yeni kayıt döneminde öğrenciler e-Devlet ile e-kurs.meb.tr üzerinden başvurularını yapabilecek.

***

13 Eylül Pazartesi günü koronavirüs tedbirleri çerçevesinde başlayacak olan  Destekleme Yetiştirme Kursu değerlendirilmesi gereken çok güzel bir hizmet. Ücretsiz bir şekilde mezuna kalmış ve Açık Öğretim Lisesi 12. sınıf öğrencilerini YKS sınavına hazırlayan bu kursun daha fazla öğrenci tarafından bilinmesi gerekiyor.

***

Özellikle ailesinin maddi durumu iyi olmayan öğrenciler için bir fırsat. Bende böyle bir kursun var olduğunun bilinmesi amacıyla bu yazıyı hazırladım. İnşallah amacıma ulaşıyorumdur.

“13 EYLÜL’DE BAŞLAYACAK”

Kursla ilgili konuşmak için telefonla ulaştığım Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Bülbül, “Kursumuz Onikişubat Belediyesinin eğitim merkezlerinde açılacak. Öğretmen görevlendirmesi Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi olarak biz yapıyoruz. Alanında deneyimli uzman öğretmenleri görevlendiriyoruz. Kırtasiye olarakta belediyemiz doküman desteği sağlıyor. 13 Eylül’de başlayacak kursumuz YKS sınavına kadar devam edecek” dedi.