Malatya’nın Battalgazi ilçesinde saat 10.46'da yerin 7 kilometre derinliğinde 5,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Çevre illerde de yoğun şekilde hissedilen sarsıntı sonrası vatandaşlar sokaklara dökülen büyük korku ve panik yaşadı. Depremin hemen ardından açıklama yapan İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, devletin tüm imkânlarıyla sahada olduğunu ve tarama çalışmalarının titizlikle sürdürüldüğünü bildirdi. Deprem sonrası sosyal medya hesabı üzerinden ilk resmi açıklamayı yapan İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, AFAD başta olmak üzere emniyet ve jandarma ekiplerinin hızla koordinasyon sağladığını belirtti.

Ekran Görüntüsü (4)

ÇEVRE İLLER DE SALLANDI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre merkez üssü Battalgazi olan deprem; Elazığ, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Şanlıurfa gibi komşu illerde de güçlü bir şekilde hissedildi. Bölgede iletişim ve enerji hatlarında herhangi bir kesinti yaşanmaması için de teknik ekiplerin önlem amaçlı inceleme başlattığı bildirildi.

AFAD VE VALİLİKTEN KRİTİK UYARILAR

Malatya Valiliği ve AFAD, sarsıntının ardından vatandaşları hasarlı binalara girmemeleri konusunda kesin bir dille uyardı. Artçı sarsıntıların devam edebileceğini belirten yetkililer, özellikle trafikte yoğunluk oluşturulmaması ve acil durum araçlarının geçiş yollarının açık bırakılması hususunda çağrıda bulundu. Bölgedeki gelişmeler ve saha tarama sonuçları anlık olarak İçişleri Bakanlığı ile AFAD koordinasyon merkezinden paylaşılmaya devam ediyor.

Muhabir: Melisa Kazancı