Kahramanmaraş’ın Doğu - Batı ana arter geçişinin kesintisiz ve güvenli olarak tamamlanması adına 2020 yılının Haziran ayında startı verilen Arsan Kavşağı, adeta yılan hikâyesine döndü. Projedeki sözleşme gereği 31 Mart 2021’de tamamlanması planlanan ancak maddi gerekçeler gösterilerek, hala tamamlanamayan ve 2021 yılında Kahramanmaraş’ta en çok konuşulan sorunlardan biri olan Arsan Kavşağı, kent halkı için adeta çile kavşağı haline dönüştü. Arsan Kavşağı ile aynı anda veya sonradan başlatılan diğer şehirlerdeki kavşak çalışmaları çoktan tamamlanırken, bizim kavşağımız 18 aydır bitirilemedi. Aslında bu durum sadece Arsan Kavşağı’na özel değil, genellikle Kahramanmaraş’ta yapılan çalışmaların çoğu hızlı bir şekilde bitirilemiyor.

***

Geçtiğimiz aylarda AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, bir açıklamasında müteahhitin parayı bahane etmemesi için ve daha hızlı çalışması için şirkete yapım bedelinin ödendiğini söylemişti. Fakat 2021 sonunda bitirilmesi beklenen Arsan Kavşağı hala bitirilemedi. Karayolları tarafından yaptırılan Arsan Kavşağı’nın daha hızlı bitirilmesi için, vatandaşlarımızın bu çileyi çekmesine artık son verilmesi için, diğer partilerin ağzına laf vermemek için Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığımız, müteahhide “Kardeşim bir türlü çalışmayı bitiremediniz, benim vatandaşlarımı mağdur ediyorsunuz” deyip çalışmaların hızlandırılması için inşaata destek olamaz mı? ‘Karayolları yaptırıyor’ deyip işin içerisinden çıkmasak olmaz mı?  Böyle bir imkanımız yok mu?

Evet, belediyedeki şartlar nedir, böyle bir şeyin oluru var mı? Bilmiyorum ama bu çalışmanın bitirilmediği her gün partinin vatandaşın gözünden düşmesine neden oluyor. Çanta da keklik deyimi ağızlardan düşmüyor.

***

Aynı şekilde Kahramanmaraş’ın otobüs terminalindeki çalışma da bir türlü tamamlanamadı! 2021’de en çok konuşulanlardan biri de bu çalışma oldu. Yazımın başlarında demiştim ya ‘Kahramanmaraş’ta yapılan çalışmaların çoğu hızlı bir şekilde bitirilemiyor’ diye. Otogarda bu çalışmaya bir örnek.

İnşallah 2022 yılında bu çalışmalar biter ve hem vatandaşlarımız rahatlar hem de yetkililer!