Kağıt üstünde bakıldığında küçük bir kara parçası. İl bile değil. Suriye’nin pek çok ilçesinden birisi. Kilis'e çok yakın bir konumda bulunan Afrin'in batısında Hatay, kuzeyinde Kilis, güneyinde ise Suriye'nin önemli şehirlerinden Halep bulunuyor. Afrin’de çok sayıda Arap ve Türkmen de bulunuyor. Hatay ve Kilis ile sınırı olan Afrin, sınırdan çıplak gözle bile görülecek kadar yakın bir konumda bulunuyor.

Peki bu küçük ilçeyi bunca önemli kılan nedir? Ülkemizin, şanlı ordumuzun burayı ele geçirmesi neden bu kadar önemliydi? Haritada ve görsel olarak bu küçücük kara parçasının tamamen kontrol altına alınması neden önemliydi?

Birincisi bu topraklar, hayalperest PKK ve yandaşlarının Suriye, Irak ve İran’ın kuzeyi ile, Türkiye’nin güneyinde oluşturma rüyasının son ve en büyük halkası Afrin’di. Afrin ile birlikte koridor tamamlanmış, Türkiye’nin güneyi tamamen kuşatılmıştı. Burada konuşlandırılacak birlikler ile Türkiye daima tehdit altında tutulacak, Amanos’dan Türk Topraklarına sızmalar sağlanacak, aba altındaki sopanın bir ucu hep bize bakacaktı.

Afrin, ABD için, PYD/YPG/PKK terör örgütüne yapılan binlerce ağır silahın bir test aşaması idi. Eğittikleri. ağır silahlar ve teçhizatlar ile donattıkları çapulcu sürüsünün savaş kabiliyetlerini, düzenli bir ordu karşısında neler yapabileceklerinin test aşamasıydı Arfin.

Türk yapımı nüfus edici, her türlü sığınağı yerle bir edebilecek akıllı bombaların, Fransız çimentoları ile yapılmış kat kat sığınakları, barınakları ne ölçüde imha edebileceklerini merak ediyorlardı.

Acaba Türkiye, tüm dünyaya ilan ettiği İHA ve SİHA’ları gerçekten imal edebilmiş miydi. Tüm Suriye’yi, gerekirse çevresindeki tüm ülkeleri BBG evine çevirmiş miydi?

Suriye devlet başkanının homurtuları, kuzeye, Afrin’e destek mesajları, PYD/YPG/PKK’ya yardım için milis gönderme teşebbüsü Türkiye’yi nasıl etkileyecekti.

ABD, AB ve AP’den çıkan onca çatlak sese karşın Türkiye bu harekatı tüm kararlılığı ile sürdürebilecek miydi?

Tüm bunların cevabı düşmanlar için büyük bir hezimet, Türkiye ve Türk ulusu için büyük bir zaferin müjdecisidir. Türkiye o küçücük Afrin ilçesini ele geçirmekle terör örgütüne ağır bir darbe vurmakla kalmamış, ABD, Fransa, İsrail, Suriye’yi de yenmiştir.

En önemlisi de Afrin; yüz yılı aşkın süredir sürdürdüğümüz sattı müdafaa cihetinden evrilip, başka topraklara saldırı yetimizi tüm dünyaya ispat ve ilanımızdır. Bundan böyle hattı müdafaa vatan toprağı, sattı müdafaa ülkemize silah doğrultulan her kara parçasıdır.