Sad Suresi Kuran’ı Kerim’in otuzsekizinci suresi olup seksen sekiz ayettir.

Arap harflerinden Sad ile başladığından sure harfin adıyla anlatılır ve öyle bilinir. Allah’u Teala insanlarla olan bilgilendirme de hep Peygamberlere vahiy indirmiş emir ve yasaklarını öylece aktarmıştır.

Niye böyle?

Evet aklımıza gelen niye nin bazen çok izahlı bir cevabı olmayabilir belki bu da Allah’ın sırlarından biridir. Bilgiyi anlaşılır kılan soruların bile bir sınırı vardır günlük hayatta rakamlara verdiğimiz bir değer harflere yüklediğimiz anlamlar yok mu? Allah’ın sırlarından biridir. Bilgiyi anlaşılır kılan sorunların bile bir sınırı vardır günlük hayatta rakamlara verdiğimiz bir değer harflere yüklediğimiz anlamlar yok mu? Şimdi biz oradan ölçüyü kaldırırsak deli saçması olaylarla karşılaşırız işte bunun için herkesin ortak olarak bazı değerleri bilgileri kabul etmesi gerekir.

Allah vardır.

Allah’ım varlığının şahidi etrafımızda gördüğümüz bütün mahlukattır. İnsan bu hakikati aklıyla bulabilir ama Yüce Mevla lutfedif bu bilgileri bir de Peygamberleri vasıtasıyla insanlara bildirmiştir.

Peygamberleri Allah seçer.

Mekke de yaşayan müşrikler her konuda olduğu gibi Peygamberlik hususunda da ileri geri söz ederek Peygamber olarak kendi kavimlerinin ileri gelenlerini örnek göstermişler Allah’ın tasarrufuna karşı çıkmışlardı. Ayetler de Hz. Davut, Hz. Süleyman, Hz. Eyub’dan da bahsedilerek ibretlik hadiseler dile getirilmektedir. İblis insanın düşmanıdır.

Allah’ın emrine isyan eden iblis büyüklük taslamış Allah’u Teala da ona gerekli cezayı vermiştir.

Esenlikler dileğimle.