Haklı olmak bazen yetmiyor. Haklı olduğunu usulen tüm dünyaya anlatmanız, kendinizi iyi ifade etmeniz gerekiyor.

Güçlü olmak yetmiyor, bu gücü kullanmadan önce gerekli uyarıları ve ikazları yapmak, gücünüzü nerede ne zaman, hangi ölçüde kullanmanız gerektiğini bilmek gerekiyor.

Politik olarak zeki olmak yetmiyor, o zekayı hiçbir çıkar yada siyasi kazanım beklemeksizin kullanmak, yalnızca ülkenin bekasını düşünerek, kararlılıkla bildiğin yolda ilerlemek gerekiyor.

Nihayet cesur olmak yetmiyor. Bu cesareti akıl ile birleştirip, doğru strateji, doğru zaman, doğru hamlelerle zafer ile taçlandırmak gerekiyor.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ; “Amerika sonunda Türkiye’yi de çıldırttı” diyor. Evet sabrın son haddine gelsek te, yok, şükür ne biz ne siyasetçilerimiz çıldırmadı.

Başından beri haklıydık. Haklı olduğumuzu, bu operasyon öncesinde ve operasyon sırasında Rusya’ya, AB devletlerine, NATO’ya usulünce anlattık. Operasyonun gerekçesi, amacı, sınırları detaylı bir şekilde anlatıldı. Türkiye Cumhuriyetinin emperyalist ve yayılmacı bir güç olmayıp, Suriye Devleti sınırlarına, toprak bütünlüğüne saygısı her platformda ifade edildi.

Güçlüydük. Bu gücümüzü operasyonun daha ilk gününde 72 adet savaş uçağımızı aynı anda kaldırıp, havada organize edip, hedefleri tam isabetle vurmalarını sağlayıp, kazasız belasız hangarlarına dönmelerini sağlayarak gösterdik. Böyle bir operasyonu dünyada yapabilecek ülke sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. O gücü, teröristlerin üstüne balyoz gibi indirirken, sıradan halkın kılına zarar gelmemesine azami gayret etmek ayrı bir gücün göstergesi.

Zekice bir operasyon yürütüyoruz. Yanımızda olmasında önem gördüğümü, hava sahası için ihtiyaç duyduğumuz Rusya ile bu operasyon öncesi ve dahilinde iyi ilişkilerimizi üst seviyeye çıkarırken, iki yüzlü Amerika’ya her türlü resti çekiyoruz.

Cesuruz, atalarımızdan genlerimize taşınan, ülke, vatan, bayrak deyince, diğer kavramların hepsinin teferruat olduğunu derinden hissederken, önce operasyon bölgesinde havadan yapılan keşifler, edinilen istihbarat, ardından stratejik noktaların uçaklarımızca yerle bir edilmesi, ardından tanklar, ÖSO birlikleri ve Mehmetçik. Cesaret ile aklın ortak ürünü.

Birkaç başlık halinde sunduğumuz gibi, ülkemiz kapsamlı, kararlı, nispeten riskli bir harekat gerçekleştiriyor. Nasıl ki, oturduğumuz mahallede yada apartmanda karşı komşumuzdan emin olmamız gerekir. Bizde ülke olarak geleceğimize, çocuklarımıza terörden bir sınır, terörist bir komşu bırakamazdık.

Operasyonun her aşaması özenle düşünülmüş, kahraman Türk Ordusu tarafından itina ile icra ediliyor. Onlarla gurur duyuyoruz. Ayaklarına taş değmesin, tırnaklarına zarar gelmesin Gurur duyduğumuz bir başka kurumda siyasi partilerimiz oldu. Demek ki oluyormuş. Bu ülke, bu halk, bu siyasilerimiz gerektiğinde tek yumruk olup, düşman üstüne balyoz gibi inebiliyormuş.